Modd/Startup açıldı

MODD/group, girişimcilerle yatırımcıları buluşturacak yeni platformu MODD/startup ile dünya çapında projelere imza atmaya hazırlanıyor.

Modd/Startup açıldı
Modd/Startup açıldı
GİRİŞ 07.04.2017 12:32 GÜNCELLEME 07.04.2017 12:32

2015 yılından bu yana girişimcilik ekosistemine yeni markalar kazandıran MODD/group, şimdi de girişimcilerle yatırımcıları buluşturacak yeni platformu MODD/startup ile dünya çapında projelere imza atmaya hazırlanıyor. MODD/startup bünyesinde halihazırda toplamda 1,5 milyon TL yatırım alan; kupadu.com, Basketball.com.tr, salepropertyturkey.com gibi girişimler bulunuyor.

2010 yılından bu yana reklamcılık ve ürün tasarımı alanlarında faaliyet gösteren MODD/group, fikir sahibi genç girişimcilerin; hızlı büyüyebilecek, global ekosistemin bir parçası olabilecek ve sürdürülebilir startup’lar kurup yatırımcılarla buluşmasını sağlayacak Türkiye’nin ilk marka startup fabrikası MODD/startup’ı kurdu. Markaların iletişim faaliyetlerine alternatif startup projeleri geliştiren, girişimcilerin fikirlerinin geliştirilmesinde mentorluk görevi üstlenen ve aynı zamanda yatırımcılarla buluşmasını sağlayan bir platform olmanın yanı sıra MODD/startup, bir fikri olan ama bunu girişime dönüştüremeyenlere de rehberlik ediyor. MODD/startup, bir fikrin kurgusundan stratejisine, yatırımcıyla buluşmasından dünyaya açılmasına kadar tüm süreci yönetiyor. 

Bünyesinde Kupadu, Basketball.com.tr, Sale Property Turkey, gibi girişimleri bulunduran platform; startup olma yolunda bir fikri olanlara yazılım, tasarım ve strateji desteği sağlayarak yatırımcı ile buluşturmayı amaçlıyor. MODD/group olarak reklam sektöründe halihazırda 220’yi aşkın markaya hizmet verdiklerini açıklayan MODD/group Kurucu ve CEO’su Cem Has, startup tarafında ise özellikle markaların iletişim faaliyetlerine alternatif olacak ve Y kuşağı ile daha fazla etkileşim kurmalarını sağlayacak yeni projelere odaklanacaklarını belirtti. Cem Has, “MODD/group olarak hem reklam ajansı hem de ürün tasarımı alanında faaliyet gösteriyoruz. Bu nedenle fikirleri kendi mutfağımızda geliştirebiliyoruz. Böylelikle hizmet verdiğimiz markalar için bir fikri karlı bir startup’a hızlıca dönüştürüyoruz. MODD/startup’ta ise sistem şu şekilde işliyor: Bize girişimci olmak için bir fikirle gelen girişimcilerle oturuyoruz, tartışıyoruz, fikirlerini geliştiriyoruz. Bir strateji kurgulayıp, onları yatırımcılarla buluşturuyoruz. MODD/startup bir nevi yatırımcı ve girişimci arasındaki köprü görevini üstleniyor” dedi.

TÜRK GİRİŞİMCİLERİ HONG KONG VE LONDRA’YA TAŞIYACAK

MODD/group olarak özellikle MODD/startup bünyesinde bulunan girişimcileri global yatırımcılarla buluşturmak için yurt dışı açılımlarına başladıklarını belirten Cem Has, “İlk yurt dışı ofisini Hong Kong’ta açtık. Bu yıl içinde de Londra ofisiyle Avrupa merkezini kurmayı planlıyoruz. MODD/startup böylelikle bünyesindeki startup’ların dünyaya açılmasına imkan sağlayacak” dedi.

KATAR VE TÜRKİYE’DEN 1,5 MİLYON TL’LİK YATIRIM

Şimdiye kadar MODD/startup bünyesinde yer alan girişimlerin Türkiye ve Katar gibi ülkelerdeki yatırımcılardan toplam 1,5 milyon TL’nin üzerinde yatırım aldığının bilgisini paylaşan Cem Has, önümüzdeki dönemde MODD/startup’tan dünyada çok konuşulacak projelerin çıkacağını söyledi. Has, MODD/startup’ın hedeflerini ise şu şekilde ifade etti: “MODD/startup hem girişimcilerin hem de markaların keyifle projeler ürettikleri bir marka startup fabrikası. Yakın dönemde bu fabrikada tohumları atılan, stratejileri oluşturulan ve geliştirilen startup’ların sayılarını artırmayı hedefliyoruz. Uzun dönemde ise Hong Kong ve Londra’da açacağımız ofisimizle; tohumları Türkiye’nin ilk marka startup fabrikasında atılan girişimleri dünya girişimcilik ekosistemine kazandırmak ve geniş kitlelere ulaştırmayı hedefliyoruz.”

MODD/startup’ın bünyesinde aylık 1.5 milyon tekil ziyaretçi trafiğiyle Türkiye’nin en büyük basketbol haber portalı Basketball.com.tr; Türkiye’de bir ilk olan, etkinliklere göre mekan kiralama rehberi görevini üstlenen Kupadu.com; Türkiye’nin körfez bölgesi odaklı gayrimenkul satış sitesi salepropertyturkey.com gibi birçok girişim bulunuyor.