Vakıf Emeklilik ISO 27001 sertifikasını aldı

BSI firması tarafından gerçekleştirilen denetimlerden başarıyla geçen Vakıf Emeklilik, ISO/IEC 27001:2013 sertifikası aldı.

Vakıf Emeklilik ISO 27001 sertifikasını aldı
Vakıf Emeklilik ISO 27001 sertifikasını aldı
GİRİŞ 16.03.2017 15:38 GÜNCELLEME 16.03.2017 15:38

Bilgi güvenliği konusunda her zaman bir adım ilerisini düşünen Vakıf Emeklilik, hem müşterilerini hem de şirket bilgilerini korumak adına başlattığı, “ISO/IEC 27001:2013 Bilgi Güvenliği ve Yönetim Sistemi” (BGYS) projesini başarıyla tamamladı. Vakıf Emeklilik, yapılan denetimlerde sistem gerekliliklerini çok kısa sürede sağlayarak, ISO/IEC 27001 belgesini almaya hak kazandı.

Proje kapsamında, oluşturulan Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Komitesi (BGYS) ile çalışmalara yön verildi. Buna bağlı olarak politikalar, süreçler, sanal ve fiziksel güvenlik gibi birçok alanda güncellemeler gerçekleştirildi. Özellikle insan faktörünün rolünün giderek arttığı Bilgi Güvenliği alanında, bilgi güvenliği farkındalığını artırmak amacıyla teknik ve davranışsal yetkinlikleri geliştirecek eğitimler düzenlendi. Şirket; Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemini canlı bir sistem olarak sürdürmek adına çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Vakıf Emeklilik Genel Müdür Yardımcısı Cenk Torgalöz, veri güvenliği konusunda yaptıkları çalışmaları ISO 27001 sertifikası ile perçinlediklerini belirterek, sözlerine şöyle devam etti: “Tehditlerin de dijitalleştiği bir dünyada bilgi güvenliği, titizlikle ele alınması gereken bir konu haline geldi. Bu nedenle müşteri ihtiyaçlarını göz önünde bulunduran teknoloji yatırımlarına çok önem veriyoruz. Vakıf Emeklilik olarak bu noktadan hareketle müşterilerimizin bilgi güvenliğini en iyi şekilde sağladığımızı bir kez daha vurgulamak adına bu belgeyi aldık.”