S&P, Fed'in ilk faiz indirimini aralıkta bekliyor

S&P Global Ratings, ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz indirimi döngüsüne muhtemelen aralık ayında başlayacağının öngörüldüğünü bildirdi.

S&P, Fed'in ilk faiz indirimini aralıkta bekliyor
S&P, Fed'in ilk faiz indirimini aralıkta bekliyor
GİRİŞ 02.05.2024 22:19 GÜNCELLEME 02.05.2024 22:19
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

S&P Global Ratings'ten yapılan açıklamada, son ekonomik veriler ve diğer gelişmeler nedeniyle ABD için faiz oranı tahminlerinde revizyona gidildiği aktarıldı.

FED'İN İLK FAİZ KARARI NE ZAMAN?

Fed'in para politikasını gevşetmesi için gereken koşulların sonbahardan önce oluşmayacağının düşünüldüğü belirtilen açıklamada, artık Fed'in faiz indirimi döngüsüne aralık ayında başlayabileceğinin beklendiği kaydedildi.

Açıklamada, son haftalarda açıklanan verilerin ABD ekonomisinin ilk çeyrekte güçlü bir ivmeye sahip olduğunu, aynı zamanda geçen yılki dezenflasyon ivmesinin ise kaybolduğunu gösterdiği ifade edildi.

"YAVAŞLAMAYI GÖSTEREN BİRKAÇ VERİ GÖRMEDİKÇE FAİZ İNDİRİMİNE GİTMEYECEK"

S&P Global Ratings'in açıklamasında, "Artık Fed'in, aylık çekirdek enflasyonun yavaşladığını gösteren art arda birkaç veri görmedikçe faiz indirimine gitmeyeceğine inanıyoruz." değerlendirmesinde bulunuldu.

Bu yıl faiz indirimine gidilmemesi riskinin arttığına işaret edilen açıklamada, son enflasyon verilerindeki yukarı yönlü sürprizlere rağmen geçen yılki dezenflasyon eğiliminin bozulmadan devam ettiğinin düşünüldüğü aktarıldı.

Açıklamada, "Ayrıca Fed'in yeniden faiz artırımına başlama ihtiyacı hissedeceğini de düşünmüyoruz." ifadeleri kullanıldı.

KAYNAK: AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 10
  • Serdar Almanya 2 hafta önce Şikayet Et
    Çok beklersiniz
    Cevapla
  • Alaskamkuzey 2 hafta önce Şikayet Et
    Amerika = İsrail ikiside katil tüm ilişkiler kesilsin .hiç bir şekilde görüşme yapmayin
    Cevapla
  • Malesef 2 hafta önce Şikayet Et
    Boşverin bu kafirleri. Bizim faizleri indirmemiz lazım. Oyuna geldik sankim. Faiz yükselttikten sonra enflasyon daha da artmadımı. Istedikleri buydu.
    Cevapla
  • Adalı 2 hafta önce Şikayet Et
    Seçim den sonra Tramp gelince 6 ayda yüzde 2 ye indir tır bunlara
    Cevapla
  • Mehmet 2 hafta önce Şikayet Et
    Biz yeni ekonomi modeli ile iyice faiz sarmalına girdik. Buna mukabil enflasyon yeterince düşmüyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle