Yapı Kredi’den bankacılıkta dijital devrim

Bankacılığı teknolojiyle tanıştıran kurumlar arasında yer alan Yapı Kredi, yatırımlarıyla sektörde dijital devrim yapıyor.

Yapı Kredi’den bankacılıkta dijital devrim
Yapı Kredi’den bankacılıkta dijital devrim
GİRİŞ 25.01.2017 10:57 GÜNCELLEME 25.01.2017 10:57

Bankacılığı teknolojiyle tanıştıran kurumlar arasında yer alan Yapı Kredi, yatırımlarıyla sektörde dijital devrim yapıyor. Banka, kurduğu alt yapısıyla müşterisi olmayanlara bile hizmet veriyor

Türkiye'de ilk kez bilgisayarla işlem yapan ve bankacılıkta ilk online uygulamayı hayata geçiren kurum olarak ön plana çıkan Yapı Kredi, geçmişten bugüne teknolojiyi müşterilerine sunuyor. Türkiye'de ilk telefon bankacılığı işlemini gerçekleştiren Yapı Kredi, Endüstri 4.0 çalışmalarının başladığı günümüzde, değişen dünyaya uygun olarak geliştirdiği ürün ve hizmetlerle bankacılığın dijital dönüşümüne liderlik etmeyi hedefliyor. Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Yakup Doğan, mobil bankacılık hizmetini Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek 2000 yılında Turkcell'in WAP sitesi altında finansal bilgilendirme hizmeti olarak hayata geçirdik. O günden bugüne de mobil bankacılığın sınırlarını genişletmeye devam ettik" dedi.

APP STORE'DA 5 YILDIZ ALDIK

Mobil şubenin tamamen yenilendiğini de söyleyen Doğan, şöyle konuştu: "Türkiye'de ilk kez gelişmiş göz tanıma sistemi teknolojisini mobil şubemize adapte ederek her insan için benzersiz olan göz damar bilgisini Yapı Kredi Mobil'e girişte kullanmaya başladık. Uygulamamız iOS platformuna sunulmasından çok kısa bir süre içerisinde 1 milyonun üzerinde indirilme rakamına ulaştı. Yenilenen Yapı Kredi Mobil uygulamamız, şu anda App Store'da 5 yıldızla en beğenilen uygulama oldu." Türkiye'de Google arama teknolojisini kullanan ilk ve tek banka web sitesi olan ve bu özelliğiyle Google tarafından 'örnek uygulama' seçilen 'yapikredi.com.tr'den sonra Yapı Kredi Mobil'e de Google Search Appliance altypısını entegre ettiklerini vurgulayan Doğan, "Böylece müşterilerimiz arama sonuçlarından işlemlere, ödenecek faturaların kurumlarına, Akıllı Rehber kayıtlarına hızlı erişim sağlayarak direkt işlem yapabilecek" diye konuştu.

HAYATI KOLAYLAŞTIRIYORUZ

Yapı Kredi müşterisi olsun ya da olmasın güvenlik bilgisi gerektirmeyen tüm işlemler için Facebook Messenger'ın bot uygulamasını kullanıma açtıklarını da belirten Doğan, "Yapı Kredi BankacıBot ile kullanıcılar, Facebook Messenger üzerinden en yakın Yapı Kredi şubesi, döviz kurları ve anında döviz hesaplama, piyasa bilgileri gibi işlemlerini sohbet eder gibi kolayca yapabiliyor. Kullanıcılarımız sorularına çok daha hızlı cevap alabildiğinden Facebook Messenger üzerinde müşteri etkileşimimiz de arttı. Bot uygulaması öncesi bu kanaldan 60-70 mesaj alırken, günlük ortalama mesaj sayısı ise 700'e yükseldi" şeklinde konuştu. Doğan, Türkiye'de sektöründe bir ilk olan ödeme merkezi hizmetiyle, Yapı Kredi müşterisi olsun ya da olmasın herkesin faturalarını 'yapikredi. com.tr'den anında ödeyebildiğini, ayrıca kullanıcıların banka hesabı ya da üyelik gerekmeden ödemelerini anında ve güvenli bir şekilde gerçekleştirilebildiklerini söyleyerek, "Müşterilerimize hayatlarını kolaylaştıracak çözümler sunmak öncelikli hedefimiz" dedi. Bu konuda bir de örnek de veren Doğan, "2015 yılında Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek Apple Watch ürünü için geliştirdiğimiz bankacılık uygulamamız ile sınırsız bankacılık deneyimini bir adım öteye taşıdık. 2016'da Samsung Galaxy Gear S2 saatlere özel mobil şube uygulamamızı ve Yapı Kredi Smart TV Finans uygulamamızı da müşterilerimizin hizmetine sunduk" şeklinde konuştu.

AKILLI TELEFONA İNDİRİLEBİLEN YAPI KREDİ CÜZDAN

Akılı telefonlara indirilebilen Yapı Kredi Cüzdan uygulaması ile kredi kartı deneyimini dijitale taşıdıklarını söyleyen Doğan, "Bu uygulamayla müşteriler, kendilerine en yakın alışveriş noktalarını ve bu noktalardaki World kampanyalarını görüntüleyebiliyor, son alışverişlerini, limit, puan durumlarını, hesap kesim tarihi gibi bilgileri öğrenebiliyor ve fiziksel kredi kartına ihtiyaç olmadan cep telefonundan ödeme yapabiliyor. Müşterilerimiz, Yapı Kredi Cüzdan uygulamamıza ilk günden itibaren yoğun ilgi gösterdi" diye konuştu Müşterilerin ihtiyaç kredilerine ulaşmaları konusunda da çözümler ürettiklerini söyleyen Doğan, şubesiz ihtiyaç kredisi hizmetiyle müşterilerin onaylanan kredilerini tatil günleri de dahil olmak üzere şubeye gitmeden hesaplarına anında aktarabilmelerinin sağlandığını vurguladı.

GENÇLERİ DESTEKLEYEN PROJELER ARTIYOR

Geleceğin bankacılığını tasarlama yolunda gençleri ve girişimcileri destekleyecek yatırımlara imza attıklarının altını çizen Doğan, "2016'da yazılım geliştirmeyi öğrenmek ve üretime katkıda bulunmak isteyen herkese açık ve ücretsiz bir program olan 'Code. YapıKredi'yi hayata geçirdik" dedi. Bu projenin 2017'de daha da büyüyerek yola devam edeceğini söyleyen Doğan, "Code. YapıKredi, kodlama eğitimleri, finansal rehberlik bölümlerinden oluşan geniş kapsamlı bir platform. Ayrıca yazılımcılara finansal teknoloji uygulama programlama arayüzleri de sağlayarak, Fintech ekosisteminin gelişimine katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Böylece, girişimcilere de yol gösterip, yenilikçi girişimlerinde onlara eşlik etmeyi istiyoruz" dedi.