Teknik elemanlardan Halep'e 1 tır yardım

Teknik Elemanlar Derneği (TEKDER) İstanbul İl Başkanlığı’nın üyeleri arasında başlattığı Halep’e Destek Kampanyası ile 1 TIR un Halep’teki savaş mağdurlarına gönderildi.

Teknik elemanlardan Halep'e 1 tır yardım
Teknik elemanlardan Halep'e 1 tır yardım
GİRİŞ 12.01.2017 10:58 GÜNCELLEME 12.01.2017 17:35

Ülkedeki birçok STK gibi Halepli savaş mağdurlarına un yardımı için harekete geçen TEKDER üyelerinin arasında topladıkları bir TIR un bağış bedelini İHH’nın Halep’e Destek hesaplarına yatırdılar. Bağış çekini İHH yetkililerine TEKDER İstişare Kurulu Üyesi Orhan Uzuner verdi.

“Emperyalist, Kapitalist ve Siyonist güç odaklarının İslam Coğrafyasında oynadıkları bu vahşi oyuna dur demek için teknik profesyonellerin daha çok çalışması gerektiğine” vurgu yapan Prof. Dr. Metin Gümüş, Sezai Karakoç’un bir sözüne gönderme yaparak “Tüketirken Batı toplumunun tüketim hızlı ile ters orantılı fakat üretirken onların üretim hızlı ile doğru orantılı bir yarış içinde olmalıyız. Biz hayrı, bilimi, tekniği, insanın faydasına kullanarak Allah’ın rızasını kazanmalıyız. ARGE ve üretimde muasır medeniyetlerin de üzerinde bir hız yakalamalıyız” dedi. Sözlerine devam eden Gümüş “Hayırda rekabette hayır vardır. Bilimi insanların ve yaradılışın faydasına kullanmak hayırlıdır. O halde “Hayırda yarışınız (Bakara 148)” ayeti gereğince hem mazluma destek olarak hem de bilim ve tekniği insanın, milletimizin istifadesine sunarak ayetin gereğini yerine getirmeliyiz” dedi. Konuşmasının sonunda Prof. Dr. Metin Gümüş, “Teknik Elemanın hayırda yarışması üreterek, geliştirerek olur. ARGE ile olur, inovasyon ile olur. Siz bu ülkenin yetişmiş insanlarısınız. Her zaman daha iyisini, daha güzelini nasıl yaparım diye düşünmeli ve ekiplerinizi de bu doğrultuda düşünmeye teşvik etmelisiniz” dedi.
Yardım takdiminin ardından hatıra fotoğrafı çekildi.