Temsa elektrikli otobüsleri 4'e çıkarıyor

Temsa Genel Müdürü Dinçer Çelik, daha çevreci ve ekonomik ürünler için çalıştıklarını, 2017'de elektrikli otobüs modelini 4'e çıkaracaklarını açıkladı

Temsa elektrikli otobüsleri 4'e çıkarıyor
Temsa elektrikli otobüsleri 4'e çıkarıyor
GİRİŞ 18.12.2016 13:37 GÜNCELLEME 18.12.2016 13:37

Türkiye'nin önde gelen otobüs ve midibüs üreticilerinden Temsa Global Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin Genel Müdürü Dinçer Çelik, daha çevreci ve ekonomik ürünler için çalışmaları hızlandırdıklarını, 2017'de elektrikli otobüs modelini 4'e çıkaracaklarını söyledi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından düzenlenen 5'inci İnovasyon Haftası kapsamındaki yarışmada 'İnovasyon Kaynakları' kategorisinde birincilik ödülü kazandıklarını hatırlatan Dinçer Çelik, inovasyon ve Ar-Ge çalışmalarıyla öne çıktıklarını kaydetti. Aldıkları ödüllerin kendilerini motive ettiğini aktaran Çelik, daha iyisini başarmak için uğraş verdiklerini söyledi.

'LİDER MARKA OLMAYI SÜRDÜRECEĞİZ'

Aselsan ile geliştirdikleri Türkiye'nin ilk yüzde 100 yerli elektrikli otobüsünü Şubat ayında tanıttıklarını kahdeden Dinçer Çelik, şöyle konuştu:

"Ülkemiz için fark yaratmaya odaklandık. Smart Mobility platformu bu anlayışın ilk adımı oldu. Kentleşme süreciyle birlikte değişen ihtiyaçlara hızlı çözümler sunmak, önceliklerimiz arasında yer alıyor. Daha çevreci ve daha ekonomik ürünler için çalışmalarımızı hızlandırdık. Avenue iBUS modelimiz, akıllı şehirlere yönelik ilk adım oldu. Bunu 'MD9 electriCITY' ve 'Avenue EV' izledi. 2017'de elektrikli otobüs modelimiz 4'e çıkacak. Önümüzdeki süreçte sadece araç üretiminde değil, teknolojinin tüm süreçlerinde yine ülkemiz için fark yaratacak çözümler üretmeye devam edeceğiz. Rekabette her zaman bir adım önde ve teknolojik alanda lider marka olmayı da sürdüreceğiz."

KAYNAK: DHA