Ülker sattı, Koç aldı: Altın yumurtlayan tavuk artık Koç'un

Koç Holding’in iştiraki Tek-Art Marina, Göcek’te bulunan Village Port ve Exclusive Port marinalarını ile bölgedeki otelleri kapsayan dev satın alma işlemini tamamladı. Rekabet Kurumu’nun Kasım ayında verdiği onayın ardından süreç sonuçlandırıldı ve toplam 157,7 milyon dolarlık ödeme gerçekleştirildi.

Ülker sattı, Koç aldı: Altın yumurtlayan tavuk artık Koç'un
Ülker sattı, Koç aldı: Altın yumurtlayan tavuk artık Koç'un
GİRİŞ 13.12.2025 09:33 GÜNCELLEME 13.12.2025 09:33
Bu Habere 155 Yorum Yapılmış

Devir anlaşmasında eşit paya sahip iki hissedar konumundaki Yıldız Holding A.Ş. (Ülker Grubu) ve Sağlam İnşaat Taahhüt Ticaret A.Ş.’ye ayrı ayrı 78,85 milyon dolar olmak üzere toplam 157,7 milyon dolar ödendi.

KAP’a yapılan özel durum açıklamasında, Göcek Village Port Marina ve Göcek Exclusive Port Marina’nın yanı sıra bölgedeki otel varlıklarının da Tek-Art Marina’ya geçtiği belirtildi.

Göcek Village Port Marina

OTELLER 1 EKİM 2026'DA BOŞALTILACAK

Satın alma kapsamında devredilen otellerin mevcut kiracısı ile yapılan kira sözleşmesi, sözleşme şartları gereği 1 Ekim 2026 tarihinde sona erecek. Bu tarihte oteller tamamen boş teslim edilecek ve Tek-Art Marina’nın doğrudan işletimine geçecek.

Tapu sahipleri için bu yıl zorunlu: Bilmeyenlerin işlemi yapılmayacakTapu sahipleri için bu yıl zorunlu: Bilmeyenlerin işlemi yapılmayacak

Türkiye’nin en büyük marinalarından ikisini daha portföyüne ekleyen Tek-Art Marina, böylece Göcek bölgesindeki hakimiyetini önemli ölçüde güçlendirmiş oldu.

İbrahim Turna Haber7.com - Haber Editörü
Haber 7 - İbrahim Turna

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul'da doğdu. Beykent Üniversitesi Yeni Medya (İngilizce) bölümünden mezun oldu. Kanal 7 Medya Grubu'na bağlı haber7.com bünyesinde mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 155
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Yahu arkadaş ben yirmiüç yıldır gece gündüz demeden çalışıyorum bir ev sahibi olmak için bir yerlerimi yırttım bu nasıl para bu nasıl çalışmak aklım almıyor.
    Cevapla
  • Kurdi 10 ay önce Şikayet Et
    karunda çok zengindi.hazinelerinin anahtarları bile develer yüküydü.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle