PayPal Türkiye pazarından çekildi! - PayPal nedir ve neden çekildi?

Dünyaca ünlü ve güvenilir internet üzerinden alışveriş yapılmasını imkan sağlayan Uluslararası ödeme sistemleri şirketi PayPal, Türkiye’deki tüm faaliyetlerine son verdiğini açıkladı. Peki PayPal Türkiye pazarından neden çekildi?, PayPal nedir? işte tüm ayrıntılar haber7.com'da.

PayPal Türkiye pazarından çekildi! - PayPal nedir ve neden çekildi?
PayPal Türkiye pazarından çekildi! - PayPal nedir ve neden çekildi?
GİRİŞ 31.05.2016 10:26 GÜNCELLEME 31.05.2016 10:34

Tüm dünyada güvenilirlik anlamında ün yapmış, internet üzerinden alışveriş yapılmasını imkan sağlayan Uluslararası ödeme sistemleri şirketi PayPal, Türkiye’deki tüm faaliyetlerine son verdiğini açıkladı. Peki PayPal Türkiye pazarından neden çekildi?, PayPal nedir? işte tüm ayrıntılar haber7.com'da.

PAYPAL NEDEN ÇEKİLDİ?

PayPal kararına gerekçe olarak, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'na (BDDK) yaptığı lisans başvurusunun reddini gösterdi.

Alınan karar uyarınca 6 Haziran Pazartesi gününden itibaren Türkiye'deki müşteriler PayPal hesapları üzerinden para gönderme ve alma işlemi yapamayacak.

PayPal müşterileri bu sürede hesaplarına giriş yaparak, varsa hesaplarındaki bakiyeyi Türkiye’deki banka hesaplarına aktarabilecek.

Müşteriler PayPal'ın bilgi sayfasını ziyaret ederek bu sürecin kendilerini nasıl etkileyeceğine ilişkin detaylı bilgi alabilecek.

Şirketin web sitesi üzerinden yapılan duyuruya göre Türkiye’de Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan (BDDK) lisans alamayan PayPal Türkiye operasyonunu durdurmak zorunda kaldı.

6 Haziran 2016 itibariyle Türkiye’deki kullanıcılarının para gönderme ve alma işlemlerini yapmayacağını duyuran PayPal’ın “Türkiye’deki Müşterilerimiz İçin Önemli Bilgilendirme” başlığıyla yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

'İzinlerin alınması için çalışmalar sürecek'

PayPal'ın internet sitesinde yapılan açıklamada, gelecekte Türkiye'deki müşterilere yeniden hizmet verebilmek için gerekli izinlerin alınması yönündeki çalışmaların süreceği belirtildi.

Online ödeme sistemleri içeresinde dünya sektöründe lider isimlerden olan Amerikan şirketi PayPal; ABD'nin yanı sıra, İngiltere, Almanya, Fransa, İspanya, Belçika, Avusturya ve İsviçre gibi birçök ülkede faaliyet gösteriyor.

PAYPAL NEDİR?

Paypal, online sistemler üzerinden uluslararası düzeyde alıcı ve işletmelere para göndermek ve alma imkanını sunan bir sistemdir. 190 ülke ve bölgede 100 milyon üye hesabına sahip olan sistem, dünya çapında kabul görmüştür. Kredi kartı bilgilerini depolayıp, alışveriş esnasında kendi sanal parasını kullanmassına izin veren sistem, ani bir karar ile 2016 yılının mayıs ayı Türkiye'den çekilmiştir.