Media Markt pazarın üstünde büyüdü

GfK Türkiye 2016 Birinci Çeyrek Sonuçları’na göre, Media Markt %21.2’lik bir büyüme kaydetti

Media Markt pazarın üstünde büyüdü
Media Markt pazarın üstünde büyüdü
GİRİŞ 26.05.2016 17:02 GÜNCELLEME 26.05.2016 17:02

GfK, tüketici elektroniği perakende sektörüne ilişkin 2016 yılı ilk çeyrek verilerini açıkladı.

Sonuçlara göre, Türkiye’de elektronik perakende pazarı, bir önceki yıla kıyasla %13.6 büyürken; Media Markt %21.2’lik bir artışla pazarın üzerinde bir büyüme kaydetti.

Akıllı telefonlardaki büyümenin etkisi ile sektörün en çok büyüme kaydeden kategorisi %22.6 ile yine Telekom oldu. Ayrıca küçük ev aletleri, büyük beyaz eşya ve klima kategorilerinde de sektör kayda değer bir büyüme gösterdi. Rapora göre ilk çeyrekte %11.4 ‘lük bir küçülme ile en belirgin düşüş IT kategorisinde görüldü. Media Markt IT kategorisinde de %9.5’lik bir büyüme kaydetti.

'ARTTIRMAYI HEDEFLİYORUZ'

GfK’nın ilk çeyrek dönem sonuçlarını değerlendiren Media Markt Türkiye İcra Kurulu Başkanı Yenal Gökyıldırım; “Media Markt olarak Türkiye’nin en çok tercih edilen çok kanallı elektronik perakendecisi olma hedefimize her geçen yıl daha da yaklaşıyoruz. Türkiye’de geçtiğimiz yıl tüketici elektroniği pazarının 2 katı büyüme gösterdik. 2016’nın ilk 3 ayını da, geçen senenin aynı dönemine kıyasla %20’nin üzerinde bir büyümeyle kapattık. Yakaladığımız bu olumlu büyüme trendini önümüzdeki dönemlerde de arttırmayı hedefliyoruz.” dedi.