GAZBİR`in dümeni yine ona emanet!

Türkiye Doğalgaz Dağıtıcıları Birliği Derneği Başkanlığına yeniden Yaşar Arslan seçildi.

GAZBİR`in dümeni yine ona emanet!
GAZBİR`in dümeni yine ona emanet!
GİRİŞ 14.05.2016 15:05 GÜNCELLEME 14.05.2016 15:05

Türkiye Doğalgaz Dağıtıcıları Birliği Derneği (GAZBİR)  Başkanlığına yeniden Yaşar Arslan seçildi. GAZBİR'in Bilkent Otel'de gerçekleştirilen 7. Olağan Genel Kurul  Toplantısı'nda, divanın seçilmesinin ardından derneğin faaliyet ve denetleme raporu okundu.

GAZBİR Başkanı Yaşar Arslan, seçimine geçilmeden önce bir teşekkür konuşması yaptı. Sektörün geldiği noktaya işaret eden Arslan, "Bu çalışmaları yürüten  arkadaşlarıma, sektör içinde destek veren arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bu  sürecin içinde komisyon çalışmalarını artırabilmiş olmamız ve daha yetkin  insanların yetişmesiyle sorunların çözülmesi çok önemli. Temel amacımız farklı  tipte olan şirketlerin aynı yol haritasına gelme sürecini düzgün ayarlamak ve  ortak paydalar üzerine çalışmak. Üyelerimizden kimsenin zarar görmemesi de temel  düşüncemiz. Son dönemde yaptığımız çalışmalarla sektörü de GAZBİR'i de farklı bir  yere getirdik." dedi.

Teşekkür konuşmasının ardından yapılan oylamada, Yaşar Arslan yeniden  GAZBİR Başkanı seçildi. Yeni yönetim kurulu ve denetim kurulu için teklif edilen  liste de oy birliğiyle kabul edildi.

'YOĞUN BİR DÖNEM DAHA BAŞLIYOR' 

Yeniden başkanlığa seçilmesi nedeniyle üyelere tekrar teşekkür eden  Arslan, piyasanın yüzde 100'ünü temsil eden bir yönetim kurulu oluşturmayı  amaçladıklarını söyledi.

Arslan, yeni dönemin kendileri için çok zor olacağını belirterek,  şunları kaydetti: "7 ay sonra yeni tarife dönemi başlıyor. Bu dönemde metodolojik olarak  düzelteceğimiz konular var. Bu dönemde yoğun bir çalışma yapacağız. 2017'den  sonra daha farklı bir süreç yaşayacağız. Tarife sisteminin içinde şu anda yapmaya  çalıştığımız özellikle teknik kayıplarla ilgili çalışmayı bu yaz bitirmeye  niyetliyiz. Bu çalışmanın neticesi sonrasında stratejimizi belirleyip  değerlendirilmesini sağlayacağız. Bu dönemin en önemli konularından birisi  şirketlerin kaliteye verdiği değer ve müşteri memnuniyeti. Bu da bizim  mükemmellik yolunda yeni esaslar belirlememizi ve şirketlerimizi bu yola  sokmamızı gerektiriyor. Bizim aslında dağıtım şirketlerimizin yaptırdığı  çalışmalarda müşteri memnuniyeti yüksek çıkıyor, fakat Bakanlık elektrik sektörü  için yaptığı müşteri memnuniyeti araştırmasında farklı neticeler aldı. Bu konuyla  ilgili biz de inceleme yapıyoruz ve sektörel olarak ne yapmamız ve sektördeki  gelişmeleri nasıl görmemiz gerektiğine dair çalışmalarımızı yapıp Bakanlığa da  sunacağız. Bu çalışmalarımız sadece şirket bazlı değil sektör bazlı olacak."

Sektörde şirketler için ortak çalışma yürütmenin çok önemli olduğunu  ifade eden Arslan, her şirketaynı şeyi düşünmediğinde farklı uygulamaların  getirdiği neticenin herkese yansıdığını ve bu yüzden uygulamaların tek tipe  çevrilmesi gerektiğini vurguladı.

Arslan, bu kapsamda çağrı merkezlerinin standartlarının oluşturulması  ve kalitenin aynı seviyeye çekilmesi için çalışılacağını ve standartlaşmanın yeni  dönemdeki önceliklerden birisi olacağını anlattı.

Ar-Ge ÇALIŞMALARI AĞIRLIK KAZANACAK

Doğalgaz Piyasası Kanunu ile ilgili yoğun bir süreç yaşanacağını ifade  eden Arslan, bu kanun için herkesin taşın altına elini sokması gerektiğini ve  kanunda yapılan değişiklikler sonrasında düzeltmelerin mümkün olmadığını söyledi.

Arslan, özellikle dağıtım şirketlerinin mevcut olan kanundaki  haklarının korunmasını sağlamak zorunda olduklarını belirterek, "Buradaki  değişiklikleri kesinlikle kabul etmememiz ve yol haritası çizmemiz gerekiyor.  Teknolojinin gelişmesiyle birlikte akıllı sistem kullanımımız artıyor, bunun için  de ciddi kaynaklar ayırıyoruz. Bunları düzgün kullanabilmek için ortak Ar-Ge  projeleri geliştireceğiz. Bu en önemli konularımızdan birisi çünkü ortak olmadığı  zaman kaynaklar farklı şekilde kullanılıyor. Çıkan sonuçtan diğer şirketler  istifade edemiyor. Ortak çözümlerle bu sıkıntı giderilecek." diye konuştu.

Son dönemde sektörün en çok konuştuğu konulardan biri olan yüksek  basınç kalibrasyonu uygulamasında mevzuatla çelişen bazı durumlar olduğunu dile  getiren Arslan, önümüzdeki günlerde "Yüksek Basınç Kalibrasyon Merkezi" kurma  konusunda bir çalışma yapacaklarını ve fizibilite çalışmaları tamamlandıktan  sonra merkezin hayata geçirileceği bilgisini paylaştı.

Arslan, elektrik dağıtım şirketlerinde "çalışan saygınlığı" konusunda  yaşanan sıkıntıların doğalgaz sektöründe de yaşanmaması için tüm şirketlerin  yılmadan çalışması ve çalışanların saygınlığının korunması için taviz verilmemesi  gerektiğini de sözlerine ekledi.