Rus bakandan Türklere kötü haber

Rusya İnşaat Bakanı Mihail Men, Türk şirketlerinin Rusya'daki inşaat pazarından yavaş yavaş çıkacaklarını söyledi.

Rus bakandan Türklere kötü haber
Rus bakandan Türklere kötü haber
GİRİŞ 23.12.2015 00:31 GÜNCELLEME 23.12.2015 00:47
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Rus bakan, 2016 yılından başlayarak Türk şirketlerinin Rusya'da inşaat pazarındaki katılımlarının minimum düzeye indirilmeye başlanacağını açıkladı. Tass ajansına konuşan Men, ''Her durumda şu an Türk şirketlerinin çalıştıkları büyük projeleri kökünden söküp atacak değiliz. Elbette bunlar sonuna kadar devam edecek. Ama yeni yıldan başlayarak, Türk şirketlerinin yeni projeler girişlerini minimize edecek belli bir karar alınacak'' dedi.

İnşaat Bakanı, Türkiye ile Rusya arasındaki siyasi durumun kendilerini böyle bir karar almaya mecbur ettiğini vurguladı. Men, piyasadan çekilecek Türk inşaat şirketlerinin yaratacağı boşluğu Rus şirketlerinin dolduracağını ve bunun inşaat sektörü için "iyi olacağını" savundu.

Başbakan Medvedev'in bu hafta içinde açıklaması beklenen yeni yaptırım kararında da inşaat sektöründe Türk şirketlerinin varlığını ve çalışmalarını kısıtlayacak kararlar çıkması bekleniyor. 1 Ocak 2016'dan itibaren Rusya'da şirketlerin Türk vatandaşlarını işe almaları yasaklanmıştı.

31 Aralık 2015'e kadar konrat yapmış olanlar ise yasaktan etkilenmeyecek. Karar bu haliyle inşaat şirketlerine yeni personel getirme imkanı veremeyeceği için sektöre büyük bir darbe olarak yorumlanıyor. Sadece devam eden büyük projeler için istisnai kota tanınması gündemde. 

YORUMLAR 31
  • işkur davut 8 yıl önce Şikayet Et
    bizdeki muhalefet Rusyaya gidip bizi şikayet ederse Rusların da yapacağı bu olur. Şu anda mecliste Hükümetle birlikte MHP haricindeki diğer partiler Türkiyeyi oraya buraya şikayet etmekle meşguller. Acaba bunlar hangi ülkenin vekilleri bir sormak gerekir. Bunun adı muhalefet değil olsa olsa ilanihaye nefret...... ey seçilmiş vekil biraz vicdanına danış öyle karar ver bu kin nefret niye.....seni sağlıklı düşünmekten alıkoyan birtakım fikirlerden sıyrılıp yerli düşün.....
    Cevapla
  • hun 8 yıl önce Şikayet Et
    onlar da bizim ülkemizden yavaş yavaş çıkarılsın artık. izleyip durmayın tedbirler geliştirin.
    Cevapla
  • ibrahim 8 yıl önce Şikayet Et
    rızkı veren Allah tır üzülmeye korkmaya gerek yok yeterki biz birlik ve beraberlik içinde olalım gerisi angarya .............ALLAH HER ŞEYİ GÖRÜP GÖZETENDİR O NE DERSE O OLUR.
    Cevapla
  • murtaza 8 yıl önce Şikayet Et
    Bizde armut toplamayacağız.
    Cevapla
  • güven 8 yıl önce Şikayet Et
    ne toplayacaksınız?
    Cevapla
  • Ali kapusuz 8 yıl önce Şikayet Et
    Bizde öylece kapılarnda bize acıyın diye bekleyelim nezaman biz ambargo koyabilicegiz veya yaptrm uygulaya bilecegiz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle