Bank Asya operasyonu doları etkilemedi

Bank Asya yönetiminin el değiştiği saatlerde bankalar arası piyasalarda işlem gören dolar banka yönetiminin el değişmesinden etkilenmedi.

Bank Asya operasyonu doları etkilemedi
Bank Asya operasyonu doları etkilemedi
GİRİŞ 04.02.2015 09:38 GÜNCELLEME 04.02.2015 12:47
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Dün Merkez Bankası’nın olağanüstü toplantı yapmayacağını öngörmesiyle 2.40’ın da altına inen dolar sabah saatlerinde 2.40 dolaylarında seyretti. Dolar şu saatlerde 2,41 seviyelerinde normal bir seyir izliyor.

Serbest piyasada ise dolar 2,3960 liradan, euro 2,7480 liradan güne başladı. Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 2,4100 lira, euronun satış fiyatı ise 2,7530 lira olmuştu.

KOZA HİSSELERİ HAREKETLENDİ

Bank Asya yönetiminin TMSF'ye geçmesinin ardından Koza Altın, Koza Madencilik ve İpek Doğal Enerji hisse senetleri güne düşüşle başladı.

Koza Altın hisseleri güne yüzde 5.69, Koza Madencilik yüzde 3.57, İpek Doğal Enerji ise yüzde 3.75 düşüşle başladı. Bir analist, "Bu şirket hisselerinin düşmesini gerektirecek şu anda şirketlere özel bir durum yok. bank asya ile ilgili olarak psikolojik etki olmuş olabilir" dedi. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), Bank Asya'nın imtiyazlı paya sahip bazı ortakların kurucularda aranan nitelikleri taşıdıklarını gösterir bilgi ve belgelerin verilen süreye rağmen BDDK'ya verilmediğini belirterek, bankanın imtiyazlı hisselerinin temettü hariç ortaklık haklarının TMSF tarafından kullanılmasına karar verdi.

YORUMLAR 9
  • yigit 9 yıl önce Şikayet Et
    Dolar 2.39 dan 2.44 e cikti dolar etkilenmedi diyo yaa, dalga mi geciyonuz yoksa adam mi seciyonuz... ulke batacak haberiniz yok
    Cevapla
  • Hanifi 9 yıl önce Şikayet Et
    daha da çok düşmesi gerekti bankalar sıkı denetim altına alınması lazım manipülasyonlara dikkat.
    Cevapla
  • Ekonomist 9 yıl önce Şikayet Et
    Daha ne kadar çıksın 1 TL 2.4 Dolar... Komikleşmeyin. (Önce dolar çıkarıldı operasyon sonra yapıldı)
    Cevapla
  • Murat Diniz 9 yıl önce Şikayet Et
    Cemaatiler yine eskisi gibi enaniyet içinde kendinlerini o kadar üstün görüyolarki bankaları usülsüzlükleri dolayısıyla devlete geçince tüm dünya bir olacak türkiyeye saldıracak sandılar. Geceden beri doları 4 lira yapanımı ararsın yalandan evini rabasını satıp bankasyaya yatıracağım diye millete gaz vereni mi ararsın. Abiler bölge imamaları vs. gayrimenkule döndüler çoktan yolunacak keriz arıyorlar. Siz yatırınki şirketlerin parası geri ödenebilsin. Size bankasya'ya para yatır diyenden aynı gün tarihli hesap özeti isteyin bakalım kendilerinin parası varmıymış (sahte olmasın aman dikkat)
    Cevapla
  • ali veli 9 yıl önce Şikayet Et
    sen seheki hilal!!!! uğruna mı znnedersin gurban..gerçekten birileri hilal uğruna..
    Cevapla
  • görüş 9 yıl önce Şikayet Et
    zil takıp oynuyoruz 100 de100nü neden el koymadı diye üzüldük
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle