TMSF Bank Asya yönetimine el koydu!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, BDDK'nın talebi üzerine Bank Asya'ya el koydu.

TMSF Bank Asya yönetimine el koydu!
TMSF Bank Asya yönetimine el koydu!
GİRİŞ 04.02.2015 00:33 GÜNCELLEME 04.02.2015 13:02
Bu Habere 118 Yorum Yapılmış

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), Bank Asya’nın yönetim kurulunu belirleyen imtiyazlı payın yüzde 63’lük bölümünün Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından kullanılmasına karar verdi.

Kurul, son toplantısında, Bank Asya’nın ortaklık yapısına ilişkin denetimlerin sonucunu değerlendirdi.

TMSF'DEN AÇIKLAMA!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF),  Bank Asya yönetiminin TMSF'ye devrine ilişkin, "TMSF sadece yönetime el koydu.Bank Asya rutin bankacılık faaliyetlerine devam etmektedir" açıklamasını yaptı.


BDDK GEREKÇEYİ AÇIKLADI

BDDK'nın internet sitesinde yer alan açıklamada, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulunun, ilgili kararı ile yapılan denetimler neticesinde, imtiyazlı paya sahip bazı ortakların kurucularda aranan nitelikleri taşıdıklarını gösterir bilgi ve belgelerin verilen süreye rağmen Kuruma intikal ettirilmediği belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Söz konusu imtiyazlı pay sahipleri açısından Kurumun etkin denetimini engellemeyecek şeffaf ve açık bir ortaklık yapısının Banka tarafından sunulamadığı, bu itibarla imtiyazlı pay sahiplerinin kurucularda aranan nitelikleri taşıdığına ilişkin bilgi ve belgelerin Kuruma ibrazına ve Kurum tarafından yapılacak değerlendirmeler sonuçlanıncaya kadar, Kanunun 18. maddesi beşinci fıkrası hükmü uyarınca, mezkur ortakların paylarına ilişkin temettü dışındaki ortaklık haklarının Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından kullanılmasına karar verilmiştir."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 118
  • alperen 9 yıl önce Şikayet Et
    bank asyada parası olan herkes mi cemaatten? uygun koşulları var diye parasını orada tutanların akıbeti ne olacak? ne kadar da gereksiz ve ülkemize zarar verici bir işlem yapıldı böyle. anlamak imkansız. ya da cemaatten arkadaşımız akrabamız var diye bu insanları arkadaşlıktan akrabalıktan mı çıkaracak devlet.
    Cevapla
  • suleyman 9 yıl önce Şikayet Et
    bank asya konusunda gec bile kalindi sozde hocanin parayla bankayla ne işi var yazıklar olsun bizi bukadar kandirdiler cemaate verdiyimiz destekler kursaklarinda dursun
    Cevapla
  • yazık ülkeme 9 yıl önce Şikayet Et
    bu olayla gerçekten 3. dünya ülkesi olduğumuz tescillendi.
    Cevapla
  • adalet 9 yıl önce Şikayet Et
    bu bankada hukuksuzluk vardı devlet el koydu peki .teminatsız ve geri dönmeyen kredileri veren devlet bankalarına ne yapacak bu devlet acaba (alan şirketler kim ola ki) bunlarda milletin hakkı yokmu.
    Cevapla
  • güçlü türkiye 9 yıl önce Şikayet Et
    Mudileri ve yandaşları hanımlarını bileziklerini takılarını sattı yinede yok oldular, rabbim kimseyi parayla imtihan etmesin,çok para azdırıyor.amacından saptırıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle