Yeni Titan vakası iddiaları inceleniyor

Yılmaz Erdoğan'ın son filmindeki Rıza karakteri gibi zenginlik hayali kurarken mağdur olan vatandaş sayısının arttığı iddiaları üzerine internet üzerinden zenginlik vaat eden organizasyon sitesi incelemeye alındı

Yeni Titan vakası iddiaları inceleniyor
Yeni Titan vakası iddiaları inceleniyor
GİRİŞ 02.03.2010 07:17 GÜNCELLEME 02.03.2010 07:17
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İsmail Altunsoy ve Bayram Kaya'nın haberi

Basında yer alan haberleri ihbar kabul eden Tüketicinin ve Rekabetin Korunması Genel Müdürlüğü, söz konusu site hakkında inceleme başlattı. Denetimler sonucunda sitenin suçlu bulunması halinde Hong Kong merkezli şirket hakkında yasal işlem başlatılacak. İstanbul'da da onlarca kişi mağdur edildikleri iddiasıyla cumhuriyet savcılıklarına suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor.

Hong Kong merkezli quest.net şirketine yakın kaynakların verdiği bilgilere göre, internet aracılığıyla gençleri zengin etme vaadinde bulunuluyor.

Zaman'ın 21 Şubat'ta gündeme getirdiği şirket, özellikle İstanbul'da Şirinevler, Esenler, Zeytinburnu ve Güngören gibi yerlerde faaliyet gösterirken İzmir, Bursa ve Ankara'nın kenar mahallelerindeki gençleri hedefliyor. Kısa yoldan zenginlik vaat eden sisteme girmek kolay, çıkmak ise çok zor. Farklı fiyat ve paket tarifeleriyle binlerce kişiyi ağına dâhil eden yurtdışı menşeli firmanın Türkiye'de bulunduğu süre zarfında üyelerinden topladığı milyonlarca doları, bankalar üzerinden yurtdışına aktardığı öne sürülüyor. Vergi kaçakçılığı yapıldığı iddiasıyla harekete geçen Malî Şube polisleri de Hong Konglu firmayı yakın takibe aldı. Polis, internet üzerinden yapılan satışları uzun süredir inceliyordu. Söz konusu sitenin vergi kaçakçılığı ya da usulsüz bir uygulamasını tespit etmeleri halinde Malî Şube ekipleri, quest.net şirketinin faaliyetlerine son verecek. Şirketin mağdur ettiği onlarca kişi de Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nı e-mail yağmuruna tutarak Malî Polis'in elini güçlendirdi. Şikâyetler üzerine harekete geçen bakanlık, quest.net'in Türkiye'deki ticarî işlemlerini inceleme ve denetleme kararı aldı.

Bakanlık, doğrudan satış yaptığını iddia eden firmanın 3. dünya ülkeleri ve Türkiye gibi gelişmekte olan ülkeleri pazar olarak seçtiğini ve çok kısa sürede zengin olma hayali vaat ettiğini kaydediyor. Sanayi Bakanlığı, özellikle üniversite çağındaki gençleri kandırdığı vurgusu yapılan ihbarda sitenin üst düzey yöneticilerinin birçok ülkede tutuklandığına işaret ederken, Türkiye'de de vatandaşların mağdur olmaması için suç duyurusu başta olmak üzere gerekli işlemleri yapmalarını istedi. Ayrıca açıklamada, quest.net'in bazı yerlerde Gold quest (Gold quest, quest.net'in ana şirketi) olarak geçtiği bilgisine de yer veriliyor.

Tüketicinin ve Rekabetin Korunması Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan denetimler sonucunda site suçlu bulunursa Hong Konglu şirket hakkında yasal işlem başlatılacak. İşlemlerin ardından şirketin usulsüz uygulamalarının tespit edilmesi halinde quest.net'in Türkiye'deki faaliyetleri durdurulacak. Firmanın üst düzey 10 yöneticisinin ise bu uygulama karşısında Maliye Bakanlığı yetkilileriyle İstanbul'da vergilendirme hususunda görüş alışverişinde bulundukları öne sürülüyor. Firmanın, ticarî işlemleri vergiye tabi tutarak işlemlerine sorunsuz devam etmek istedikleri iddia ediliyor.

FAALİYETLER İÇİN ÖZEL OFİS EVLER AÇILDI

kullan

Türkiye'de daha önce denenen saadet zincirinin internet üzerinden yürütülen yeni bir versiyonu olan sistem, Hong Kong merkezli. Burada faaliyet gösteren şirket, güven sağlamak amacıyla bazı büyük organizasyonlara da sponsorluk yapıyor. Firma ayrıca İstanbul'da Halkalı, Şirinevler, Bağcılar, Esenler ve Esenyurt gibi semtlerde çalışmaları için yüzlerce evi ofis olarak kullanıyor. Öte yandan şirket, güvenli olduğunu göstermek için Fedex, DHL, Lahey Uluslararası Adalet Divanı, uluslararası polis teşkilatları ve Verisign gibi firmaları ön planda tutuyor. Sistemin mağdurları da her geçen gün artıyor.

Hong Kong merkezli quest.net, 1997 yılında Almanya'da kuaförlük yaparken İzmir'e gelen Hakan Kenan Şeranoğlu ile arkadaşı Vahit Gülal'ın birlikte oluşturduğu Titan saadet zincirini hatırlatıyor. 30 bin üyeden yaklaşık 8,6 milyon TL toplayan Şeranoğlu, yaptığı gösterişli doğum günü partisiyle zinciri ele vermişti. Yapılanmanın liderleri olarak lanse edilen Hakan Şeranoğlu, babası Barbaros Şeranoğlu, Serdar Güldal ve A. Hakan Baz, yüzlerce kişiyi dolandırmak suçundan 25 yıl hapis cezasına çarptırılmış, Eskişehir Cezaevi'nde 10 yıl kaldıktan sonra tahliye edilmişti.

(Zaman)

YORUMLAR 4
  • mehmet tokat 14 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH MİLLETİMİZE AKIL FİKİR VERSİN. ahirette mekan kaygısı yaşamayan insanlar türedi son zamanlarda.
    Cevapla
  • awara 14 yıl önce Şikayet Et
    Bu Konu Hakkında Yazılmış En Sağlam Makale. EDİTÖR'ÜN NOTU: Mesajınız alınmıştır. Selamlar..
    Cevapla
  • ahmet tahıl 14 yıl önce Şikayet Et
    Dolandırıcılığın yeni adı.. bu yeni ortaya çıkan sistem güvenli gözükse de titan zincirinden bi farkı yok.işinize yaramayacak bir ürünü fahiş bir fiyata size satıyorlar.çünkü doğrudan paranızı almaya yetkileri yok.daha sonra sizden adam getirmenizi istiyorlar.eğer getiremezseniz verdiğniz para havaya uçuyor.yani ikna kabiliyetiniz zayıfsa kimseyi bulamazsanız ayvayı yediniz.3000 dolar gibi bi para.kolaydan zengin olma hayali.ama helal mi haram mı tartışılır.siz siz olun sakın kanmayın bu modern titancılara.
    Cevapla
  • hakan TUTAR 14 yıl önce Şikayet Et
    KOLAY PARA. artık insanlarımız öyle bi hal aldıkı çalışmadan bi an önce para kazanayım derdinde sayısal iddia loto gibi bahis olayları nereye gidiyoruz anlamıyorum
    Cevapla