Bakanlık listeyi paylaştı! Taklit-tağşiş gıda listesine 24 ürün eklendi!
Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit-tağşiş yapılan gıdalar listesini güncelleyerek vatandaşlar ile paylaştı. Bakanlık, listeye 24 yeni ürün daha ekledi.
GİRİŞ 08.10.2025 15:56
GÜNCELLEME 08.10.2025 15:58
Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda ürünlerinde taklit ve tağşiş yapan markaları 'guvenilirgida.tarimorman.gov.tr' internet adresi üzerinden yayımlamaya devam ediyor.
Bu sitede 'Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar' ile 'Taklit ve Tağşiş Yapılan Gıdalar' başlıkları altında vatandaşların sağlığını tehlikeye düşüren firmalar ve ürünler paylaşılıyor.
YOĞURT ÜRÜNÜNDE BİTKİSEL YAĞ TESPİT EDİLDİ
Bakanlık, listeye 24 ürün daha ekledi. Listeye peynir, tereyağı ve yoğurt ürünleri eklendi. Buna göre belirlenen peynir ve tereyağı ürünlerinin yağ oranlarının düşük olduğu belirlendi, Gaziantep Oğuzeli ilçesinde faaliyet yürüten bir firmanın yoğurdunda bitkisel yağ ve nişasta tespit edildi.
KAYNAK: DHA
YORUMLAR 1
-
61mehmet 1 ay önce Şikayet Etee sonuç ne bu firmalar kapatıldımıBeğen