Bakan Şimşek: Bu yıl cari açığın OVP hedefimizden daha düşük gerçekleşmesini öngörüyoruz
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, azalan enerji fiyatlarının da etkisiyle bu yıl cari açığın Orta Vadeli Program hedefinden daha düşük gerçekleşmesini öngördüklerini bildirdi.

Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şubat ayı ödemeler dengesi verilerini değerlendirdi.
Yıllık cari açığın şubatta 12,8 milyar dolar, net altın hariç cari fazlanın da 1,8 milyar dolar gerçekleştiğini belirten Şimşek, "Azalan enerji fiyatlarının da etkisiyle bu yıl cari açığın OVP hedefimizden daha düşük gerçekleşmesini öngörüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.
"ÜLKEMİZ OLUMLU AYRIŞACAK"
Şimşek, cari açığın sürdürülebilir seviyelerde kalmasını sağlayıp dış finansman ihtiyacını azaltarak kaynakları Türkiye'nin refahını artırmak için kullanmaya devam edeceklerini aktararak, şunları kaydetti:
"Küresel ticarette artan korumacılık eğilimlerinin ülkemize etkisinin sınırlı kalması ve olası fırsatların en iyi şekilde değerlendirilmesi için gerekli çalışmaları sürdürüyoruz. Bu zorlu süreçte etkin ticaret diplomasimiz ve ihracatçılarımızın dinamizmi ile ülkemizin olumlu ayrışacağını değerlendiriyoruz."
Şubatta yıllık cari açık 12,8 milyar dolar, net altın hariç cari fazla ise 1,8 milyar dolar gerçekleşti.
— Mehmet Simsek (@memetsimsek) April 14, 2025
Azalan enerji fiyatlarının da etkisiyle bu yıl cari açığın OVP hedefimizden daha düşük gerçekleşmesini öngörüyoruz. Cari açığın sürdürülebilir seviyelerde kalmasını… pic.twitter.com/Tv90vAIqln
-
Misafir 12 saat önce Şikayet EtAltın ithalatı için ödenen döviz cari açık hanesine yazılmaz ki. Sonuçta karşılığında altın var.Beğen
-
Türk Vatandaşı 1 gün önce Şikayet Etküreci yahudinin ve mallarının Allah belasını versin. Amiin.Beğen Toplam 2 beğeni
-
Türk Vatandaşı 1 gün önce Şikayet Etdüyun-u umumiye katibinin açıklamaları umrumuzda değil. Biz rockofeller yahudisini sevmiyoruz. Diğerleri gibi.Beğen Toplam 1 beğeni