Merkez Bankası rezervleri rekor kırdı! Bakan Şimşek'ten ilk açıklama geldi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Brüt rezervlerimiz 156,4 milyar dolarla tarihi yüksek seviyeye ulaştı. Rezerv yeterliliğimiz uluslararası tanıma göre eşik seviyeyi aştı" açıklamasını yaptı.

GİRİŞ 26.09.2024 15:11 GÜNCELLEME 26.09.2024 15:35
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, brüt rezervlerin 156,4 milyar dolarla tarihi yüksek seviyeye ulaştığını bildirerek, "Rezerv yeterliliğimiz uluslararası tanıma göre eşik seviyeyi aştı." ifadesini kullandı.

Şimşek, sosyal medya hesabından Merkez Bankası rezervlerine ilişkin paylaşım yaptı.

Rezervlerdeki yükselişe dikkati çeken Şimşek, "Brüt rezervlerimiz 156,4 milyar dolarla tarihi yüksek seviyeye ulaştı. Swap hariç net rezervler ise geçen yılın mayıs ayına göre 90,5 milyar dolar artışla 5,5 yılın zirvesi olan 29,9 milyar dolara yükseldi. Rezerv yeterliliğimiz uluslararası tanıma göre eşik seviyeyi aştı." değerlendirmesinde bulundu.

Şimşek, ekonomi programı sayesinde azalan cari açık ve artan rezervlerin, ülkenin risk primini düşürürken finansal istikrarı güçlendirdiğini kaydetti.

Bakan Şimşek 'Dış finansmanda iki başarılı işlem' diyerek duyurduBakan Şimşek 'Dış finansmanda iki başarılı işlem' diyerek duyurdu

REZERVLER TÜM ZAMANLARIN EN YÜKSEK SEVİYESİNDE

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri, 20 Eylül haftasında bir önceki haftaya göre 2 milyar 842 milyon dolar yükselişle 156 milyar 392 milyon dolara çıkarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

TCMB, haftalık para ve banka istatistiklerini açıkladı.

Buna göre, 20 Eylül itibarıyla Merkez Bankası brüt döviz rezervleri 1 milyar 954 milyon dolar artışla 94 milyar 109 milyon dolara yükseldi. Brüt döviz rezervleri, 13 Eylül'de 92 milyar 155 milyon dolar seviyesinde bulunuyordu.

Bu dönemde altın rezervleri ise 888 milyon dolar artışla 61 milyar 395 milyon dolardan, 62 milyar 283 milyon dolara çıktı.

Böylece Merkez Bankasının toplam rezervleri, 20 Eylül haftasında bir önceki haftaya göre 2 milyar 842 milyon dolar artarak 153 milyar 550 milyon dolardan, 156 milyar 392 milyon dolara yükseldi. 

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 41
  • Ali 1 saat önce Şikayet Et
    Sayın bakan bunlar doları getirip tl ye çevirip 4 5 ay kalıp gidecekler giderken gelen örneğin bin dolar bin üçyüz gidecek olan kime olacak ben söyleyeyim dolarını bozdurup tl ile faize yatıran halka olacak
    Cevapla
  • Xyz 2 saat önce Şikayet Et
    Bu faizle normal.
    Cevapla
  • ddd 2 saat önce Şikayet Et
    Altının yükselmesinden dolayı yüksek
    Cevapla
  • acar 2 saat önce Şikayet Et
    yalancı gavur
    Cevapla
  • acısöyler 3 saat önce Şikayet Et
    Bu enfilasyonu üç cambaz marketçiler tetikliyor sektörü tekelleştirdiler üretci firmalara kafalarına göre üretim yaptırıyorlar üretci firmalar paçayı ele vermiş kurtaramıyor kendini üç cambazlardan batma korkusuna onların raleplerine göre ürün üretiyorlar hileli hurdalı ürünler bimde şokta A101 de satılıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle