Altın o veriyi bekliyor! Yatırımcısı için kritik uyarı: Cuma saat 15.30'a dikkat...

Altının Cuma günü ABD’den gelecek olan verileri beklediğini söyleyen Doç. Dr. Filiz Eryılmaz, tarım dışı istihdam verisine bağlı olarak altında hareketliliğin devam edeceğini belirtti.

GİRİŞ 03.09.2024 14:01 GÜNCELLEME 03.09.2024 14:01
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Türkiye'yi eylül ayında yoğun bir ekonomi veri gündemi beklerken gözler eylülde bir yandan büyüme, ihracat ve enflasyon rakamlarında, diğer yandan da güncelleme çalışmaları son aşamaya gelen Orta Vadeli Program'da (OVP) olacak.

 

Cevdet Yılmaz, OVP'nin açıklanacağı tarihi duyurduCevdet Yılmaz, OVP'nin açıklanacağı tarihi duyurdu

 

Türkiye ekonomisi yılın ikinci çeyreğinde yüzde 2,5 büyüdü. Böylece Türkiye ekonomisi üst üste 16 çeyrek büyümüş oldu.

Tüketici Endeksi (TÜFE), ağustosta aylık bazda yüzde 2,47, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yüzde 1,68 artış gösterdi. Yıllık enflasyon enflasyon fiyatlarında yüzde 51,97, yurt içi üretici fiyatlarında ise yüzde 35,75 olarak gerçekleşti.

 

Enflasyon rakamları açıklandıEnflasyon rakamları açıklandı

 

Fitch’in Türkiye’nin kredi notuyla ilgili değerlendirmesi ve beklenen olası not artışı ile BIST 100 endeksinde toparlanma sinyalleri devam ediyor. Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,20 yükselişle 10.130,47 puandan başladı.

Bu hafta açıklanacak olan önemli işgücü piyasası verileri, Fed'in yaklaşan faiz indirimlerinin ölçeği ve hızı hakkında ipuçları verecek. Yatırımcılar ABD para politikasının görünümünü değerlendirirken altın 2.500 doların altını test ederek yönünü aşağı çevirdi.

 

Altın yatırımcıları dikkat! Gram altında düşüş sürüyorAltın yatırımcıları dikkat! Gram altında düşüş sürüyor

 

Piyasalarda gündemi Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Filiz Eryılmaz, Haber7'ye değerlendirdi.

 

 

"ENFLASYON BEKLENTİ ALTI"

Ağustos ayı enflasyon verilerini değerlendiren Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Filiz Eryılmaz, enflasyonun aylık ve yıllık olarak beklenti altı geldiğini söyledi.

Eryılmaz, Merkez Bankası’nın bir önceki para politikasına değinerek, metinde ‘ağustos ayı enflasyona’ gönderme yapıldığını hatırlattı. Enflasyon rakamlarının beklenti altı gelmesini olumlu yorumlayan Eryılmaz, faiz indirimleri için ekim ayının erken olduğunu vurguladı. Büyüme verisinin de kritik olduğunu söyleyen Filiz Eryılmaz, enflasyonun ana eğilimine dikkat çekti.

 

 

BORSA İSTANBUL'DA 'FİTCH' RÜZGARI!

Cuma günü Fitch kararının Borsa İstanbul’u etkileyeceğini söyleyen Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Filiz Eryılmaz, borsanın eylül ayında ağustosa göre daha olumlu geçebileceğini belirtti.

Eryılmaz, Fitch’ten bir kademeli kredi not artışının beklendiğini vurguladı. 10.200 seviyesinin önemli bir direnç noktası olduğunu belirten Filiz Eryılmaz, kapanışların kritik olduğunu da belirtti. 10 binin üzerinde kapanışların 10.200 direnç seviyesini yukarı yönlü kırabileceğini açıklayan Eryılmaz, 10.500 seviyelerine değindi. 10.200 puan seviyesinin geçilmesi için ciddi bir haber akışına ihtiyaç olduğunu vurgulayan Eryılmaz, yıl sonu için beklentisinin 13 bin puan seviyelerinde olduğunu dile getirdi.

 

 

ALTIN ALACAKLAR DİKKAT

Altının Cuma günü ABD’den gelecek olan verileri beklediğini söyleyen Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Filiz Eryılmaz, tarım dışı istihdam verisine bağlı olarak Fed’in kaç baz puan faiz indirimine gideceğinin sinyallerinin alınacağını vurguladı.

Eryılmaz, beklenti altı gelen bir verinin altını destekleyeceğini de belirtti. Altın alacaklara uyarılarda bulunan Öğretim Üyesi Doç. Dr. Filiz Eryılmaz, Cuma günü saat 15.30’un kritik olduğuna dikkat çekti. Eryılmaz, altında düşüşlerin güçlü olmadığını dile getirdi.

KAYNAK: HABER7
Dilan Can Haber7.com - Muhabir-editör
Haber 7 - Dilan Can

Editör Hakkında

2001 yılında Kocaeli'de doğdu. Gazetecilik mesleğine lise yıllarında başlayarak Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gazetecilik bölümünden 2023 yılında mezun oldu. 7 yıllık gazetecilik hayatında sunucu, editör, muhabir gibi birçok görevde bulundu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Özel Haberler Muhabiri' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Vatansever 1 hafta önce Şikayet Et
    Tek geçer akçe altın
    Cevapla
  • nurettin çakar 1 hafta önce Şikayet Et
    Emeksiz kazanılan para haramdır bırakın insanlar yönlerini kendileri çizsin benden söylemesi????
    Cevapla