Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, önümüzdeki dönemde ekonomik aktivitenin dengeli seyri, enerji ve emtia fiyatlarında öngörülen gerileme, beklentilerde iyileşme ve hizmet enflasyonunda ataletin azalması enflasyondaki düşüşü destekleyecektir.

Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması
Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması
GİRİŞ 03.11.2026 17:27 GÜNCELLEME 03.11.2026 17:37

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yıllık tüketici enflasyonunun bir önceki yılın aynı ayına göre 3,1 puan azalarak yüzde 29,8’e gerilediğini bildirdi. Şimşek, enerji fiyatlarındaki yükselişin dezenflasyonu sınırladığını, önümüzdeki dönemde ise ekonomik aktivite ve emtia fiyatlarındaki seyrin düşüşü desteklemesini beklediklerini belirtti.

Şimşek, NSosyal hesabından yaptığı paylaşımda, ekim ayı enflasyon verilerini değerlendirdi.

Yıllık tüketici enflasyonunun ekimde geçen yılın aynı ayına göre 3,1 puan azalarak yüzde 29,8 olduğuna işaret eden Şimşek, enflasyondaki düşüşün ulaştırma hizmetleri ve enerji hariç genele yayıldığını belirtti.

Şimşek, bu dönemde yıllık enflasyonun gıdada 7,1 puan, enerji ve gıda dışı mallarda 2,5 puan, hizmetlerde 7,9 puan gerilediğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Ancak savaşın etkisiyle yükselen enerji fiyatları, enerji enflasyonunu 16,7 puan artırarak dezenflasyonu sınırladı. Önümüzdeki dönemde ekonomik aktivitenin dengeli seyri, enerji ve emtia fiyatlarında öngörülen gerileme, beklentilerde iyileşme ve hizmet enflasyonunda ataletin azalması enflasyondaki düşüşü destekleyecektir. Aynı zamanda gıda, konut ve enerjide arz yönlü politikalarımızı hızlandırırken, yönetilen-yönlendirilen fiyatların bütçe imkanları dahilinde enflasyon hedefleriyle uyumunu güçlendireceğiz."

Enflasyon rakamları açıklandıEnflasyon rakamları açıklandı

TÜİK enflasyon rakamlarını açıkladı: Kiralara yapılabilecek azami zam oranı netleşti!TÜİK enflasyon rakamlarını açıkladı: Kiralara yapılabilecek azami zam oranı netleşti!

Emekli ve memur maaşlarında son durum! Kritik oran belli olduEmekli ve memur maaşlarında son durum! Kritik oran belli oldu

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.