Enflasyon rakamları açıklandı

Türkiye İstatistik Kurumu bugün ağustos enflasyonunu açıkladı. Enflasyon, ağustosta aylık bazda yüzde 2,47 olurken yıllık bazda yüzde 51,97'ye geriledi

GİRİŞ 03.09.2024 10:02 GÜNCELLEME 03.09.2024 12:41
Bu Habere 97 Yorum Yapılmış

Ağustos ayının enflasyon rakamları belli oldu. Enflasyon ağustosta aylık bazda yüzde 2,47 arttı. Bu artışta konutlarda yapılan doğalgaz zammı etkili oldu. Yıllık enflasyon ise 61,78'den yüzde 51,97'ye geriledi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ağustos ayı enflasyon rakamlarını açıkladı.

Enflasyon ağustosta aylık bazda yüzde 2,47 arttı. Bu artışta konutlarda yapılan doğalgaz zammı etkili oldu. Yıllık enflasyon ise 61,78'den yüzde 51,97'ye geriledi.

Kira zam tavanını belirleyen 12 aylık ortalama enflasyon göstergesi yüzde 64,91 oldu.

Temmuz ayında enflasyon aylık bazda yüzde 3,23, yıllık enflasyon yüzde 61,78 olarak açıklanmıştı.

BAKAN ŞİMŞEK: YILLIK ENFLASYON SON 3 AYDA 23,5 PUAN GERİLEDİ

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bugün beklentilerin hafif altında kalan enflasyon rakamlarını değerlendirdi. Bakan Şimşek "Dezenflasyon belirginleşiyor" dedi.

Bakan Şimşek'in açıklaması şöyle;

"Dezenflasyon belirginleşiyor. Yıllık enflasyon son 3 ayda 23,5 puan gerileyerek yüzde 52 gerçekleşti. Geçici unsurların da etkisiyle aylık enflasyon ağustosta yüzde 2,5, yönetilen-yönlendirilen fiyatlar hariç ise yüzde 1,4 gerçekleşti.

Aylık gıda enflasyonu 4 yıl sonra negatif oldu. Güçlenen finansal istikrar, ekonomideki dengelenme ve beklentilerdeki iyileşmenin etkisiyle son çeyrekte aylık enflasyonun ana eğiliminde düşüş bekliyoruz. Böylece yıl sonunda enflasyonun tahmin aralığında gerçekleşmesini öngörüyoruz.

Program hedeflerine ulaşma konusunda kararlılığımız aşikâr. Düşen enflasyon, finansal istikrar ve dengeli büyüme ortamında özel sektörümüzün maliyet ve stok yönetimini iyileştirirken verimlilik, inovasyon ve yüksek katma değerli üretime odaklanması önem arz ediyor."

 

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 97
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    Yanlisin basi zaten enflasyonun yanlis aciklanmasi once oranin duzelmesi lazim
    Cevapla
  • Adem Erdoğan 2 hafta önce Şikayet Et
    Kira artış oranı % 25 iken tavanı % 69 olmuş ; devlete karaborsa yatırım yapan 5 li yamyam cetelerinden alinan kira ücreti % 69 olmalı .
    Cevapla
  • Orhan 2 hafta önce Şikayet Et
    Kira fiyatlari eflasyona gore fazla degil esnaf 20 liralik corbayi 100 liraya satarsa 10 liralik dolmus 25 liraya cikarsa market ekmek et fiyatlari ucarsa satilik ev fiyatlari ucarsa bunlara gore dusuk bile kaliyor 2 milyonluk daire 4 e cikti 2 kat olmus burda kira fiyatlarina tepki gosterenlere soyluyorum butun gida fiyatlari dukkan yeme icme giyme kira vergileri dusmedigi surece dusmez
    Cevapla
  • Kiracı 2 hafta önce Şikayet Et
    Ne demek yüksel değil. Ben evi maaşımın 1/5 ‘ine 2022’de kiraladım. Şu anda ev sahibim benden maaşımın yarısından fazlasını kira olarak istiyor. Kusura bakmayın etrafta kiralık evler bu fiyattan veriliyor diyor. Hadî bunu açıklayın bakalım. Ben bu ülkenin öğretmeniyim. Ev sahibimde öğretmen. Zamanında yükünü tutan diğerini ezme peşinde. Muhabbeti klasik kapatalım: HAYIRLISI OLSUN.
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    fiyatlar düşmüyor, fiyatların artış hızı düşüyor.
    Cevapla
  • Yunus demir 2 hafta önce Şikayet Et
    KHK ile 3 yıl kira zammı yapılmayacak denemez ise zaten bir kişinin aldığı masaasjn iki katı olmuş kiralar biter halk ve toplumsal patlama olur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle