Bakan Şimşek: Vergi düzenlemesi vatandaşlarımıza yük getirmiyor

Bakan Mehmet Şimşek, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen vergi düzenlemelerine ilişkin kanun teklifinin vergilemede adaleti ve etkinliği artırmayı, kayıt dışı ekonomiyle mücadeleyi hedeflediğini, vatandaşlara yük getirmediğini açıkladı.

Bakan Şimşek: Vergi düzenlemesi vatandaşlarımıza yük getirmiyor
Bakan Şimşek: Vergi düzenlemesi vatandaşlarımıza yük getirmiyor
GİRİŞ 29.07.2024 17:16 GÜNCELLEME 29.07.2024 17:16
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen vergi düzenlemelerine ilişkin kanun teklifinin vergilemede adaleti ve etkinliği artırmayı, kayıt dışı ekonomiyle mücadeleyi hedeflediğini, vatandaşlara yük getirmediğini açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Vergi düzenlemelerini içeren kanun, yüce Meclisimizde kabul edildi. Vergilemede adaleti ve etkinliği artırmayı, kayıt dışı ekonomiyle mücadeleyi hedefleyen bu yasa vatandaşlarımıza yük getirmiyor. Amacımız, çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi almaktır. Vergi gelirlerinde sağlanan iyileşmeyi vatandaşlarımızın refahı ve ülkemizin istikrarı için verimli alanlara yönlendireceğiz" dedi. 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gelir beyan etmediği halde yüksek harcamaları olan vergi mükelleflerine yönelik denetimlerin yoğunlaştırıldığını açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Kayıt dışılıkla mücadelemiz hız kesmiyor. Gelir beyan etmediği halde yüksek harcaması olan mükelleflere yönelik denetimleri yoğunlaştırıyoruz. Vergide adaleti artırmaya yönelik uygulamalarımız devam edecek" dedi.

Maliye gelir beyan etmediği halde lüks araç kullananların peşine düştüMaliye gelir beyan etmediği halde lüks araç kullananların peşine düştü

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 21
  • Vatandaş 1 ay önce Şikayet Et
    Hapı yuttuk desene
    Cevapla
  • Ömer 1 ay önce Şikayet Et
    Altınpark ta 1 Ağustos ta yapılacak protestolar niçin o zaman
    Cevapla
  • Vatandaş adalet 1 ay önce Şikayet Et
    Akaryakıt satışlarinda ,kuyumculukta bireysel çalışan ustalar taşıma yapanlar seyyar satıcıların da malını meydanda getirip gelir elde edeninde vergilendirmeye tabi olmalı sadece ücretli çalışanlar bu yükü omuzlamalı
    Cevapla
  • Ugur 1 ay önce Şikayet Et
    Hic vergi odwmeyen holdinleri es gecmis isine gelmiyor herhalde
    Cevapla
  • Sedat K 1 ay önce Şikayet Et
    Görünce bu adamı yılan görmüş gibi oluyorum.
    Cevapla
  • Enis 1 ay önce Şikayet Et
    İktamiye, tediye , fazla mesai yok zaten kamu işçisinde!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle