Altın güne yükselişle başladı

Altın, Fed'in faiz indirimini ne zaman yapacağına dair belirsizlik, merkez bankalarının altın alımını artırmaları, bireysel yatırımcıların altına yönelmesi, jeopolitik riskler ve Çin'in artan altın talebi karşısında yüksek seyrini koruyor.

GİRİŞ 08.05.2024 09:33 GÜNCELLEME 08.05.2024 09:56
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Küresel piyasalarda, yatırımcılar ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecek dönemde atacağı adımlara ilişkin daha net sinyaller beklemeye başladı.

Dolar/TL, dün yatay bir seyir izleyerek günü önceki kapanışının hemen üstünde 32,2683'ten tamamlamasının ardından bugün bankalararası piyasanın açılışında 32,2690 seviyesinden işlem görüyor.

Altın fiyatlarının ise sınırlı düşüşler yaşasa da zirvedeki yerine kuruduğu görülüyor.

ALTININ ONS FİYATI: 2 BİN 318 DOLARDA

Altının ons fiyatı yeni günde önceki kapanışın yüzde 0,2 üzerinde 2 bin 318 dolarda, Brent petrolün varil fiyatı da yüzde 82,5 dolarda bulunuyor.

GRAM ALTIN 2 BİN 402 LİRA

Ons altın fiyatı artarken yurt içinde İstanbul Kapalıçarşı'daki altın fiyatları ise şöyle sıralanıyor:

Gram altın 2 bin 402 lira

Çeyrek altın: 4 bin 73 lira

Cumhuriyet altını: 16 bin 596 lira

Tam altın: 16 bin 293 lira

Yarım altın: 8 bin 146 lira

DOLARDA YATAY SEYİR

Döviz kurları artan yabancı ilgisinin etkisiyle yatay seyrini sürdürüyor.

Dolar/TL, güne 32,25 civarında başladı. Euro/TL ise 34,68 civarında işlem gördü.

Öncü veriler, Merkez Bankası'nın (TCMB) geçen hafta salı günü 4 milyar dolar, haftanın tamamında 11 milyar dolar ile tarihi bir döviz alımı yaptığını ortaya koydu.

Analistler, haftanın ilk iki gününde de TCMB'nin döviz birikimine "belirgin" devam ettiğini söyledi. Bankacıların hesaplamalarına göre TCMB'nin swap hariç net rezervi son 5 haftada 27 milyar dolara yaklaştı.

Yabancı ilgisinin son dönemde ivmelendiğine dikkat çeken analistler, sürecin sınıra gittikçe yaklaşan Londra swap kısıtlamaların hafifletilmesi kararını da gündeme getirebileceği görüşünde.

Türk Lirası, mart ayında dolar karşısında yüzde 3,5 değer kaybederken, nisan ayında yüzde 0,04 ile sınırlı bir değer kazanımını elde etti.

İç veri gündeminde bugün Hazine nisan ayı nakit dengesi yer alıyor. Haftanın kalanında öne çıkan gündem maddesi Merkez Bankası'nın yarın açıklayacağı yılın ikinci enflasyon raporu olacak.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    işiniz gücünüz altını spekule etmek her gün aynı hikaye ne oldu ne var olduğu yerde sayıyor İşte 3 kuruş aşağı beş kuruş yukarı her zamanki hali
    Cevapla