Oto galerilere rekabet cezası

Üç kentteki oto galerilerin Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'u ihlal ettiği iddiasına ilişkin soruşturma tamamlandı. İki galeriye toplamda 67 bin lira para cezası verildi.

Oto galerilere rekabet cezası
Oto galerilere rekabet cezası
GİRİŞ 29.04.2024 11:27 GÜNCELLEME 29.04.2024 11:45
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Rekabet Kurumunun internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Kurul, Adana, Antalya ve Gaziantep'te faaliyet gösteren oto galerilerinin Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'u ihlal edip etmediklerinin tespiti amacıyla yürüttüğü soruşturmayı tamamladı.

Bu kapsamda, Canatar Auto ve Özgen Gallery tarafından gönderilen uzlaşma metinleri neticesinde, Canatar Auto'ya 20 bin 515 lira, Özgen Gallery'ye 47 bin 292 lira idari para cezası uygulanmasına karar verildi. Soruşturma, adı geçen teşebbüsler bakımından uzlaşmayla sonlandırılmış oldu.

Ayrıca, ERY Motors'un ilgili kanun kapsamında rekabeti sınırlayıcı anlaşma içinde olduğu yönünde bir ihlalin tespit edilemediği dolayısıyla söz konusu teşebbüse idari para cezası uygulanmasına yer olmadığı kararı alındı.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 19
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    Adamlar bu ceza miktarından sonra kesin bir daha yapmazlar.!!!
    Cevapla
  • AKİL 2 hafta önce Şikayet Et
    komikmiş 67 bin
    Cevapla
  • ferf 2 hafta önce Şikayet Et
    bu bizim bildigim para mi o paraya yarim inek bile etmez cezaya bak tam rezillik
    Cevapla
  • verme 2 hafta önce Şikayet Et
    ne ceza ya bir kac araba parasi bile degil elinde yetki alirsin bir yillik gerilirin yarisi kadar ceza olur
    Cevapla
  • tamer 2 hafta önce Şikayet Et
    Ben cebimden vereyim susun yaaa bu ne komedi kimi kandırıyorsunuz . Bir araç satışından haksız yere 200.000 tl kasanıyor bunlar. 67.000 tl be yuhhh olaun iş yapıyor gibi görünmeyin artık. Bu yüzden maalesef iktidar gidecek bir gün yazık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle