Akaryakıtta tek fiyat uygulaması başladı!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) farklılaştırılmış akaryakıt ürünlerinin istasyonlarda aynı fiyata satılmasına ilişkin Kurul kararı yürürlüğe girdi. Bu kapsamda, 13 bin bayide bugün itibarıyla fiyatlar güncellendi.

GİRİŞ 15.05.2024 06:36 GÜNCELLEME 15.05.2024 09:21
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

EPDK'nın Kurul kararına göre, bugün itibarıyla akaryakıt istasyonlarında yapılan satışlarda, farklılaştırılmış olsun veya olmasın aynı tür akaryakıt için fiyat farkı uygulanmayacak.

Akaryakıt istasyonlarında "95 oktan benzin ve dizel, ultra force (ultra kuvvet), power (güçlü), fuelsave (yakıt tasarruflu), VMax, VPro" gibi ifadelerle farklı fiyatlarla ürün satışı yapılmayacak.

EPDK'den yapılan açıklamada, dağıtıcı lisansı sahiplerinin farklılaştırılmış akaryakıt satışına devam edebileceği ancak bu özelliklerin fiyatı değiştirmeyeceği belirtildi.

"KALİTE İZLEMESİ ARALIKSIZ OLARAK SÜRDÜRÜLÜYOR" 

Açıklamada, tüketici nezdindeki belirsizliklerin önüne geçilmesinin, dağıtıcı ve bayilerin operasyonlarında kolaylık sağlanmasının amaçlandığı karara ilişkin, "Türkiye'de yaklaşık 13 bin bayi ile tüketicilerin akaryakıt ihtiyaçları en yüksek hizmet ve kalite standartlarıyla karşılanmaktadır. Akaryakıt Kalite İzleme Sistemi ile akaryakıt bayilerinde ve Depo Akaryakıt Kalite İzleme Sistemi ile de akaryakıt dolum terminallerinde kalite izlemesi aralıksız olarak sürdürülmektedir." ifadesine yer verildi.

EPDK, dağıtıcı lisansı sahiplerinin yüzde 0,5'i geçmemek kaydıyla akaryakıtların özelliklerini iyileştirmeye yönelik çeşitli katkı maddelerini ürüne ekleyebildiğini belirterek, bu işlem için kullanılacak katkı maddelerine ilişkin dağıtıcı lisansı sahiplerinin EPDK'yi bilgilendirme ve gerekli izinleri alma yükümlülüklerinde herhangi bir değişiklik yapılmadığını kaydetti.

KAYNAK: AA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 39
  • 262626 2 ay önce Şikayet Et
    Eskişehir' de Shell istasyonunda 41.43, Total' da 41.41 Petrol Ofisinde 41.38, Aytemiz Petrolde 41,34 tl. Hiç bir istasyonun fiyatı birbirini tutmuyor ki akaryakıtta indirim olsun.
    Cevapla
  • misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Olayı yanlış anlamışsın. Aynı marka altında farklı isimle fullforce falan gibi adlarla farklı fiyattan satmak yasaklandı. Firmalar birbirinden farklı fiyata satabilir. Aradaki farkı anlamadın mı?
    Cevapla
  • Asil TÜRK 2 ay önce Şikayet Et
    Güya indirim yapıldı.. 0,8 kuruş fiyatı arttırmışsınız.. 41,41 di Denizlide fiyatlar şu an 41,49
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    bu kararla istasyonların rekabeti bitmiştir , olan yine vatandaşa oldu ..
    Cevapla
  • Das 2 ay önce Şikayet Et
    Ayin birinde maas geldi ikisinde bitti 28 gün nasil gecincen ayin 15 oldu bin euro borclandim su elektrik kalörüferden benzinden tasaruf ettime rahmen para birakmadi bogazdan kisiyorum gene olmuyor almanlar türklere para vermiyor ucuza calistiriyor bu senede izin yok
    Cevapla
  • AYKIRI 2 ay önce Şikayet Et
    25 bin maaş alsan birde bin eu. Yani 33 bin borçlandığına göre bir günde 58 bin TL yiyorsun, Ali koça sor bakalım o kadar yiyebiliyor mu.
    Cevapla
  • khcvxf 2 ay önce Şikayet Et
    13 günde 30 bin küsür lira nasıl borçlanabildin hiç birşey yiyip içmiyorsan
    Cevapla
  • hhüseyin 2 ay önce Şikayet Et
    Türkiye genelinde de bir fiyat aralığı belirlenmeli. Bazı illerde fiyat çok yüksek bazılarında düşük
    Cevapla
  • misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Git rafineriden doldur daha ucuz. Fiyatlar rafinerilere uzaklığa göre belirlenir. Bir de torpilli şirketsen, ıraktan eklersin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle