EYT'liler dikkat! Emekliliği iptal oldu, maaşları geri istendi

Antalya'da yaşayan 46 yaşındaki aşçı Taner Baysal'ın Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesiyle emekli olduktan 9 ay sonra emekliliği iptal edildi. Baysal’dan 9 ay boyunca ödenen toplam 101 bin liranın da tahsil edileceği bildirildi.

GİRİŞ 14.05.2024 13:05 GÜNCELLEME 14.05.2024 15:56
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

Kepez ilçesinde yaşayan iki çocuk babası 46 yaşındaki Taner Baysal, bir otelde aşçılık yaparken çıkan Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi nedeniyle emekli olmak için geçen yıl mart ayında başvuruda bulundu.

Başvurusu kabul edilen Baysal, haziran ayından itibaren 7 bin 500 lira olan emekli maaşını almaya başladı. 9 ay boyunca emekli maaşı alan Baysal, mart ayında maaşı yatmayınca SGK’ya başvurdu.

MAAŞI YATMADI

Maaşının neden kesildiğini anlamaya çalışan Baysal’a 1997 yılında tarım sigortası girişi olduğu ve 2 bin 500 lira borcu olduğu için maaşının kesildiği, bu nedenle yeniden emekliliğe başvurması gerektiği belirtildi.

Baysal, borcu ödeyip nisan ayında tekrar başvuru yaparak emekli oldu.

Baysal’a, 9 ay boyunca ödenen toplam 101 bin liranın da her ay 2 bin 500 lira şeklinde emekli maaşından kesilerek tahsil edileceği söylendi.

KAYNAK: DHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 58
  • verme 2 ay önce Şikayet Et
    geri kalmis cikarci ulke olur bøyle sacmalik kanunlar avrupa yasi gelemeyen emekli olmaz hastalik yok ise yada saglik sorunu yok ise para ver emekli ol sonra 30 yil yil bak nerde ise emekli øldugu zaman o hak orda bitecek cocuklari ailesi dul kizi emekli hakki ne yada karisi kocasi øldugu zaman emekli devam mi olur bu kadar ile bu devlette daha cok girer cikari icin
    Cevapla
  • Madmax 2 ay önce Şikayet Et
    Bu ülkede 38,40 yadinda emekli olanda vardı.1999 öncesi.birde bizim ülkeyi avrupayla kıyaslamayın şartlar koşullar farklı sen ülkende bir ilden başka ile zorla gidiyorsun avrupada insanlar ülke geziyor saygilar
    Cevapla
  • Veli 2 ay önce Şikayet Et
    Hollanda'da 50 sene prim ödeyip öyle emekli olunuyor
    Cevapla
  • Erhan bey 2 ay önce Şikayet Et
    Ne hikmetse herkez yaşa bakıyor.47 yaşındayım.15 yaşımdan beri it gibi çalışiyorum.Benim odedigim primi kimse kolay kolay ödeyemez.Belden kasıktan iki ameliyat geçirdim.Kimse martaval okumasın.Eğer bi suçlu aranıyorsa o yıllarda çalışanların sigotalı olup olmadığını denetlemeyen hükümet yetkililerini bulun.Siz ne anlatıyonuz.
    Cevapla
  • Osm 2 ay önce Şikayet Et
    49 yaşında eyt den emekli oldum olmasam daha iyiydydi bu ülkeye yapılan çok büyük haksızlık oldu seçim uğruna böyle bir zamanda dünyada eşi benzeri olmayan bir sistem ülkeye maliyeti çok ağır oldu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle