Ticaret Bakanlığı'ndan İsrail açıklaması: Tümüyle yalan, itibar edilmemelidir!

Ticaret Bakanlığı sosyal medyada yer verilen "yasak kapsamındaki ürünlerin İsrail'e ihracatının devam ettiği"ne dair iddiaların tümüyle yalan olduğunu duyurdu.

GİRİŞ 11.04.2024 21:23 GÜNCELLEME 12.04.2024 10:36
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

Son dakika Ticaret Bakanlığı haberleri: Ticaret Bakanlığı, bazı sosyal medya hesapları tarafından ortaya atılan "yasak kapsamındaki ürünlerin İsrail'e ihracatının devam ettiğine yönelik iddialarla ilgili açıklama yaptı.

'TÜMÜYLE YALANDIR, İTİBAR EDİLMEMELİDİR'

Bakanlıktan yapılan açıklamada; 

"Bugün sosyal medyada yer verilen "yasak kapsamındaki ürünlerin İsrail'e ihracatının devam ettiği"ne dair iddialar tümüyle yalandır, itibar edilmemelidir. 

Bilindiği üzere, devletimizin aldığı karar gereği, toplam 54 ürün grubuna ait 1.019 farklı gümrük tarife istatistik pozisyonunda yer alan ürünlerin İsrail'e ihracatı Ticaret Bakanlığı tarafından durdurulmuştur.

'9 NİSAN'DAN İTİBAREN DURDURULMUŞTUR'

Söz konusu ürünlerin ihracatına ilişkin gümrük beyannamelerinin tescil işlemleri, 9 Nisan 2024 tarihi saat 09.00'dan itibaren durdurulmuştur. Bu kapsamda, 9 Nisan 2024 Salı günü sabah 09.00 itibarıyla, yasak konusu ürünlerin İsrail'e ihracatına ilişkin olarak, herhangi bir ihracat beyanname tesciline kesinlikle izin verilmemektedir.

Kamuoyunu yanıltmaya yönelik manipülatif haber içerikleri tümüyle yanlıştır." denildi.

NE OLMUŞTU?

Ticaret Bakanlığı, 9 Nisan 2024'ten itibaren bazı ürünlerin İsrail'e ihracatını kısıtlama kararı aldı. İk aşamada 54 ürünü kapsayan kısıtlamaların ateşkes ve tüm yardım engellemeleri kaldırılıncaya kadar devam edeceği duyurulmuştu.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 54
  • Rumuz 2 hafta önce Şikayet Et
    Fatih Erbakan'nın yalan söylediği apaçık.
    Cevapla
  • AksaRüyası 2 hafta önce Şikayet Et
    Aman toplu iğne satmayın onlara. Biraz toplu iğnesiz kalsalar akılları başlarına gelir.
    Cevapla
  • 1453 2 hafta önce Şikayet Et
    Filistin'de neden coca cola tesisleri var? Filistin boykot uyguluyor mu? Bilen yazsın
    Cevapla
  • RAMAZAN KARAKAYA 2 hafta önce Şikayet Et
    Filistin siyonist katil yahudinin işgali altında algı yapıp boş konuşma.
    Cevapla
  • Quaresma 2 hafta önce Şikayet Et
    Bir ülkeyle olacak iş değil. Geç kalınmış. Ama yine de zulme sessiz kalmama adına doğru.
    Cevapla
  • 1071 2 hafta önce Şikayet Et
    Artık yalan haber yapanlar cezalandırılmalıdır bu böyle gidemez
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle