Mehmet Şimşek'ten cari açık paylaşımı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, cari açık verilerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek, "Ocak ayında yıllık cari açıktaki iyileşme mayısa göre 22,6 milyar dolara ulaştı." dedi.

GİRİŞ 12.03.2024 17:16 GÜNCELLEME 12.03.2024 17:16
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, cari açıktaki iyileşmeye ilişkin paylaşımda bulundu.

Bakan Şimşek'in açıklamaları ise şöyle:

"Ocak ayında yıllık cari açıktaki iyileşme mayısa göre 22,6 milyar dolara ulaştı.

Şubat ayında da devam eden dış ticaret açığındaki düşüşle ilk çeyrek sonunda cari açığın milli gelire oranı yüzde 3'ün altına gerileyecektir.

Bu yılı OVP'deki yüzde 3,1 olan öngörümüzden daha düşük ve sürdürülebilir cari açık seviyesine yakın bir oran ile tamamlamayı bekliyoruz.

Bu performans makro finansal istikrarı güçlendirerek dezenflasyon sürecine de ilave katkı sağlayacaktır."

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    resmi dairelerde ki yöneticilerin insafına bırakılmamalı. misal ülkemizde 5 tane yerli üretim TV var ama bizim kamu yöneticileri illa Samsung Philips vb... ithal TV derdinde..
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    gereksiz ithalat çok yasaklanmali
    Cevapla
  • Memur emeklisi 2 ay önce Şikayet Et
    Genel sigorta yaptırmayı dusunuyorsunuz bakalım sigorta miktarı ne kadar olacak emekli zaten bitik durumda sırtımıza bir yük daha yukenecek
    Cevapla
  • 43 yaşında emekli 2 ay önce Şikayet Et
    Emekliye yapılanlar fazla bile. Hangi emekli parasını yiyor ki. Hepsinin hayırsız bir evladı almış kartını çalışmadan baba parası ile hayat sürüyor. Kızlar emekli babasının parasını yemek için kocasından boşanmış gibi sahtekarlıklar yapıyor. Ondan sonra emekli geçinemiyor diyorsunuz.
    Cevapla