Emekliye "memur" indirimi Resmi Gazete'de

Emeklilere kamu sosyal tesislerinde yüzde 15 indirime imkan tanıyan düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı.

GİRİŞ 21.05.2024 10:29 GÜNCELLEME 21.05.2024 10:29
Bu Habere 142 Yorum Yapılmış

Emeklilere kamu kurum ve kuruluşlarına ait sosyal tesislerde yıl sonuna kadar yüzde 15 indirim yapılabilmesine imkan tanıyan düzenleme yayımlandı.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan ve kamu hizmetlerinden indirimli veya ücretsiz yararlanabilme şartlarını düzenleyen Cumhurbaşkanı kararı kapsamında, Sosyal Güvelik Kurumu kanunu uyarınca gelir ve aylık ödemesi yapılanlara kamu kurum kuruluşlarına ait sosyal tesislerde uygulanması gereken ücret tarifelerinde yıl sonuna kadar yüzde 15 indirim yapılacak.

Bakan Işıkhan, geçen hafta emeklilerle ilgili yeni çalışmaları duyurmuştu. Bu kapsamda emeklilerin kamu tesislerinden yüzde 15 indirim ile faydalanacağı belirtilmişti. Emeklilerin yaz aylarında KYK yurtlarını ücretsiz kullanabileceği bildirilmişti.

KAYNAK: REUTERS
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 142
  • iso 2 ay önce Şikayet Et
    İndirim dedikleri utanç verici şeyler MAAŞımızı adam gibi versin yeter.
    Cevapla
  • Adem 2 ay önce Şikayet Et
    Maddi destek daha önemli su elektrk gaz vs bide veriyosun madem böyle bir destek neden sürekli deyil sadece yıl sonuna kadar
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Yüzde 15 çok,! olmuş yüzde bir yapılsaydı. Dalgageçer gibi.
    Cevapla
  • emekli memur67 2 ay önce Şikayet Et
    bu sayfanın sorumlusu sana her türlü okudum ve okuyorum
    Cevapla
  • umit 2 ay önce Şikayet Et
    emekliye sosyal destek yerine memurlara verilen 8. bin lira degi seyyanenl 3 bin lira veriilmrsi gerekirdi sosyal destek gibi adimlar gereksiz seylerdir emekli maasi 4o bin olanlara sizler destek oldunuz emekli maasi 10 bin lira bilemedin 15 lira olan bir emekli zar zor geciniyor birde tatile cikacak nerde o hayat bu tur desteklerle ugrasmayin emekliler e yapilan haksizlik aradan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle