TCMB Ödeme Sistemleri yenilenmiş haliyle devreye alındı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Ödeme Sistemleri yeni teknolojiler ve mimari ile yenilenerek devreye alındı.

TCMB Ödeme Sistemleri yenilenmiş haliyle devreye alındı
TCMB Ödeme Sistemleri yenilenmiş haliyle devreye alındı
GİRİŞ 01.03.2024 10:54 GÜNCELLEME 01.03.2024 10:58

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Ödeme Sistemleri yeni teknolojiler ve mimari ile yenilenerek devreye alındığını duyurdu.

Merkez Bankası, önümüzdeki süreçte sektör ihtiyaçları, uluslararası gereksinimler ve güncel teknolojik gelişmeler çerçevesinde sistemlerin etkin ve verimli çalışmasına yönelik geliştirmelere devam edileceğini açıkladı.

"ÖDEME SİSTEMLERİ, GELİŞTİRİLEREK YENİLENMİŞ HALİYLE DESTEK VERMEYE BAŞLADI"

Merkez Bankası'nın konuya ilişkin duyurusu şöyle oldu:

Bankalararası Türk Lirası Aktarım Sistemi (EFT), Müşteriler Arası Türk Lirası Aktarım Sistemi (PÖS) ve Elektronik Menkul Kıymet Transfer Sistemi (EMKT) bileşenlerinden oluşan TCMB Ödeme Sistemleri, daha esnek ve bağımsız bir mimariye geçiş amacıyla TCMB bünyesinde geliştirilerek yenilenmiş haliyle 23 Şubat 2024 tarihi itibarıyla hizmet vermeye başlamıştır.

1992 yılından bu yana faaliyet gösteren ve 2013 yılında TCMB bünyesinde yeniden geliştirilerek üretime alınan TCMB Ödeme Sistemleri, 10 yılı aşkın süredir Türkiye ödemeler ekosisteminin ana altyapısı olarak etkin ve verimli bir şekilde faaliyet göstermektedir.

"GÜNLÜK ORTALAMA İŞLEM ADEDİ 3,1 MİLYON"

2023 yılında TCMB Ödeme Sistemlerinde yaklaşık 780 milyon adet işlemin mutabakatı gerçekleşmiş olup günlük ortalama işlem adedi 3,1 milyondur.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.