Kılıçdaroğlu'na 'kaybettiren' danışman aylar sonra konuştu: İyimser değilim

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 6’lı koalisyonun adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ekonomi danışmanı olarak boy göstermesine rağmen salon toplantısında bile yer almayan ekonomist Daron Acemoğlu, Türkiye ekonomisiyle ilgili konuştu.

Kılıçdaroğlu'na 'kaybettiren' danışman aylar sonra konuştu: İyimser değilim
Kılıçdaroğlu'na 'kaybettiren' danışman aylar sonra konuştu: İyimser değilim
GİRİŞ 28.02.2024 23:54 GÜNCELLEME 28.02.2024 23:54
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) öğretim üyesi Daron Acemoğlu, Türkiye Merkez Bankası'nın yıl sonu enflasyon tahminlerini gerçekçi bulmadığını ve Türkiye ekonomisinin dezenflasyon hedefine ulaşmak için gerekli sıkılaştırma politikalarının uygulanmadığını savundu.

Acemoğlu, Reuters'a yaptığı açıklamada, hükümetin son 10 yılda izlediği para ve kredi politikalarını eleştirerek “bu politikaların zamanla sürdürülemez hale geldiğini, faiz oranlarının artırılıp düşürülmesinin bir döngü halini aldığını” öne sürdü.

Karar'da yer alan habere göre Acemoğlu, Merkez Bankası'nın, enflasyon görünümünde belirgin ve kalıcı bir bozulma öngörülmesi durumunda para politikası duruşunun sıkılaştırılacağını açıkladığını ve politika faizinin mevcut seviyede daha uzun süre tutulacağının sinyalini verdiğini dile getirdi.

Kılıçdaroğlu’nun eski danışmanı Acemoğlu, uygulanan politikaların enflasyonu tam olarak düşüremediğini ve hedeflerin gerçekçi olmadığını iddia etti.

Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 6
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Rifkin nerede rifkincim nerdeeeessiiinnn
    Cevapla
  • DURSUN 1 ay önce Şikayet Et
    Kılıçtaroğlunun Bi danışman da amerikalımı ingilizmi vardı ne oldu onlara
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Ah bir bulsa!!!!
    Cevapla
  • Mmm 1 ay önce Şikayet Et
    Adam haklı
    Cevapla
  • Deli Dumrul 1 ay önce Şikayet Et
    Kemal her yerde seni arıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle