Kemal Kılıçdaroğlu'nun akıl hocası IMF'ci çıktı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “İkinci Yüzyıla Çağrı” programında ekonomi danışmanı olarak açıkladığı Daron Acemoğlu’nun yaptığı "Türkiye'ye bir IMF programının yardımcı olabileceğini düşünüyorum" sözleri yeniden gündem oldu.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun akıl hocası IMF'ci çıktı
Kemal Kılıçdaroğlu'nun akıl hocası IMF'ci çıktı
GİRİŞ 06.12.2022 13:25 GÜNCELLEME 06.12.2022 13:26
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

ABD ve İngiltere'ye gerçekleştirdiği turlarının ardından 3 Aralık'ta vizyon belgesini duyuran CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ekibine ithal ekonomi danışmanları yerleştirmesi büyük eleştiri konusu oldu. Son olarak Kılıçdaroğlu'nun ekonomi alanında akıl hocası olarak nitelendirilen Daron Acemoğlu'nun geçmişte verdiği raportajda Türkiye'nin IMF programına dahil olması konusunda yaptığı açıklamalar dikkat çekti.

OY VEREN VATANDAŞLARIN BİLE TEPKİSİNİ ÇEKTİ

ABD ve İngiltere'ye gerçekleştirdiği icazet turlarının ardından 3 Aralık'ta vizyon belgesini duyuran CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ekibine ithal ekonomi danışmanları yerleştirdi. CHP Lideri'nin bu tercihi partiye oy veren vatandaşların bile tepkisini çekti.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "İkinci Yüzyıla Çağrı" toplantısında ekonomi ve sosyal kuramcı Amerikalı yazar Jeremy Rifkin'in başdanışmanı olduğunu açıklaması eleştirilerin ana konusu olurken bir diğer eleştiri de ABD'de yaşayan ekonomist Daron Acemoğlu'na internet bağlantısıyla Türkiye ekonomisi üzerine yorumlar yaptırması oldu.

"IMF PROGRAMININ YARDIMCI OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM"

Daron Acemoğlu'nun CHP'ye yakınlığı ile bilinen Cumhuriyet Gazetesi'ne verdiği raportajdaki IMF sözleri yeniden gündem oldu. Acemoğlu "Bir IMF programı problemleri çözebilir mi?" sorusuna verdiği adeta içeriye değil dışarıya mesaj olarak algılandı. İşte o cevap:

"Evet, Türkiye için ciddi riskler var. En yüksek enflasyon oranlarından birine ve cari işlemler açığında da en yüksek oranlardan birine sahip bulunuyoruz. Ama dediğim gibi, altta yatan yapısal problemlerden daha çok endişeliyim. Bir IMF programının yardımcı olabileceğini düşünüyorum, ama sadece kısa vadede değil orta vadede düşünmemiz gerekiyor."

ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARI AKILLARA GELDİ

Öte yandan tüm bunlar Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın IMF ile ilgili tarihi konuşmasını akıllara getirdi.

Başkan Erdoğan, "2013 Mayıs'ında IMF borcunu sıfırlayıp, yarım asrı aşkın bir defteri de kapadık. Zaten ne olduysa ondan sonra oldu, çılgına döndüler. Gezi Olayları ile başlayan ve hala devam eden bu dönemde yaşadıklarımızı IMF boyunduruğundan kurtulmamızdan bağımsız kabul etmiyorum." ifadelerini kullanmıştı.

NE OLMUŞTU?

Türkiye ekonomisinde 100 milyar doların üzerinde kaybın oluştuğu Gezi Parkı kalkışması, Türkiye'nin IMF'ye olan tüm borçlarını kapatmasından hemen sonra gerçekleşmişti.

Açılan soruşturmada ise darbelerin destekçisi George Soros'un Türkiye bağlantısı İşadamı Osman Kavala aracılığı ile kalkışmayı fonladığı belirlendi. Gezi kalkışmasından 12 gün önce ve olayların zirve yaptığı süreçte yapılan 500 biner dolarlık iki para transferi dikkat çekti.

KAYNAK: SABAH
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • Vatansever 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu daron ecemoglu yahudi kökenli bunların kökenleri siverek ve diyarbakır dan gelme 1948 israil devleti kurulduğunda çoğu israile giti ,devletin arşivlerinde var
    Cevapla
  • Kerim Tunç 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne zannettiniz.CHP zihniyeti Kemal Dervişi Türkiye 'ye getirmemiş miydi? Bu zihniyet ancak devşirme bazı ismi Türk,kafasıTürk olmayan kişileri getirir ve Türkiye'nin başına bela eder.
    Cevapla
  • rotterdamli 1 yıl önce Şikayet Et
    Akil yokki bunlarda, onun bunun aklina ihtiyaclari var
    Cevapla
  • Namyelüs 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben de akıl hocasını hamburgerci zannediyordum,yanılmışım desenize!
    Cevapla
  • Okuyucu 1 yıl önce Şikayet Et
    İyiki Kılıçdaroğlu var. Olmayaydı bütün karşıtlar bir araya nasıl gelirdi. Herkes safını seçiyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle