Bakan Şimşek, Türkiye FATF'ın gri listesinden çıkmak için son aşamaya geldi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin, FATF'ın gri listesinden çıkışı sürecinde son aşamaya gelindiğini belirtti.

Bakan Şimşek, Türkiye FATF'ın gri listesinden çıkmak için son aşamaya geldi
Bakan Şimşek, Türkiye FATF'ın gri listesinden çıkmak için son aşamaya geldi
GİRİŞ 23.02.2024 20:03 GÜNCELLEME 23.02.2024 20:03
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Şimşek, FATF'ın bugün gerçekleştirilen Genel Kurul toplantısında alınan karara ilişkin AA muhabirine değerlendirmede bulundu.

Toplantıda Türkiye'ye ilişkin alınan karara işaret eden Şimşek, şunları kaydetti: "FATF ülkemizin, kara para aklama ve terörizmin finansmanı ile mücadele sisteminin daha da güçlendirilmesi için oluşturulan Eylem Planı'nın tüm maddelerini tamamladığı kararına varmıştır. Böylece ülkemizin gri listeden çıkışı sürecinde son aşamaya gelinmiştir. Prosedür uyarınca FATF ekibi tarafından Türkiye'ye yapılacak ziyaret akabinde hazırlanacak değerlendirme raporu haziran ayındaki Genel Kurul toplantısında ele alınacak ve bu toplantıda ülkemize yönelik gri liste kararının kaldırılması bekleniyor."

Şimşek, bugün gelinen aşamanın, Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı (MASAK) koordinasyonunda, başta Adalet, İçişleri ve Dışişleri Bakanlıkları olmak üzere tüm ilgili kurum ve kuruluşların yürüttüğü yoğun çalışmaların sonucu olduğuna işaret ederken, "Bu başarılı sonucun elde edilmesinde emeği geçen başta MASAK olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlarımızın temsilcilerine teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 3
  • Kutahyali 2 ay önce Şikayet Et
    Vatandaşlarımız gelir vergilerini olmasını gereken gibi verseler çoktan düzlüğe çıkmış oluruz
    Cevapla
  • Yılmaz Ergün 2 ay önce Şikayet Et
    Sayın Bakanım ; Dürüst ve çalışkan lığnız sayesinde ülkemiz inşallah bu ekonomik darbağızından da en kısa zamanda kurtulacaktır .Tek cümleyle Allah sizden razı olsu
    Cevapla
  • Bilgi 2 ay önce Şikayet Et
    Bist 100 Mart ortasında 10.250
    Cevapla