Bakan Özhaseki'den 'Yerinde Dönüşüm Projesi' açıklaması

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Yerinde Dönüşüm Projesi" kapsamında 1,5 milyon liralık destek paketi açıkladıklarını belirtti.

GİRİŞ 09.02.2024 11:48 GÜNCELLEME 09.02.2024 12:21
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesinin hızla ayağa kaldırılması için hayata geçirilen "Yerinde Dönüşüm Projesi"ne başvuran Abdurrahman Kürkoğlu'nun aldığı hibe ve kredi desteğiyle yaptığı evini ziyaret etti.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Özhaseki, Adıyaman'da düzenlenen "Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni"nin ardından şantiye alanlarını gezdi.

Alitaşı Mahallesi'ndeki inşaat alanında incelemelerde bulunan Bakan Özhaseki, "Yerinde Dönüşüm Projesi"ne başvuran Abdurrahman Kürkoğlu'nun 6 Şubat depremlerinde ağır hasar gören 4 katlı aile apartmanlarını yıkarak aldığı hibe ve kredi desteğiyle yerinde yaptığı evi ziyaret etti.

Çalışmalar hakkında bilgi alan ve evin tamamlanma aşamasına geldiğini belirten Özhaseki, "Son derece memnun olduk. Güle güle otursunlar, Allah ağız tadıyla oturmayı nasip etsin. Cenabıhak bir daha böyle afet göstermesin." ifadelerini kullandı.

"BİRÇOK VATANDAŞIMIZ BİZİM SÖZÜMÜZE İTİMAT EDEREK EVLERİNİ YERİNDE YAPMAYA BAŞLADI"

"Yerinde Dönüşüm Projesi" kapsamında 1,5 milyon liralık destek paketi açıkladıklarını hatırlatan Özhaseki, şunları kaydetti:

"Deprem bölgelerinde birçok vatandaşımız bizim bu sözümüze itimat ederek evlerini yerinde yapmaya başladı. Bu, bizim için sevindirici. Bunun 750 bin lirası hibe, 750 bin lirası da kredi. Ancak böyle bir kredi imkanı tabii ki her zaman bulunamaz. Herkes evini yapıp bitirdikten sonra, 2 sene geçecek ve 10 yıl boyunca sıfır faizle parayı geri ödeyecek. Böyle olunca vatandaşlar bunu çok değerli buldular. Vatandaşlarımız, bu fırsattan istifade ederek evlerini yerlerinde yapıyorlar."

Bakan Özhaseki, daha sonra Emlak Konut'un merkez şantiyesi ile İndere şantiyesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu, Emlak Konut eliyle yapılan deprem konutlarının inşaatıyla ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 18
  • Cevri 2 ay önce Şikayet Et
    Karma karışık en büyük sorun zemin sorunu 1,5 milyon TL bu parayla yapım işi kesin mi bu tür belirsizliklerin bir an önce belirlenmesi sonradan yaşanacak mağduriyetlerin giderilmesi önlem alınması depremzede vatandaşlarımız için kaçınılmaz ve elzemdir. İvedilikle bunun bir an önce belirtilmesi gerekir.
    Cevapla
  • Mahmut Kesginer 2 ay önce Şikayet Et
    Yusuf arkadaşimizin dediği gibi Malatya'da dört katlı binamız için tamamimiz yerinde dönüşüme başvurduk mutaahitle anlaşdik imar iznini aldık ancak proje aşamasında Net 135 olan evimiz için 82 net ortaya çıkıyor.Bu problemin halledilmesi gerekir
    Cevapla
  • Yusuf Zeyrek 2 ay önce Şikayet Et
    Sayın bakanım öncelikleDevletimizin bize vermiş olduğu "Yerinde dönüşüm projesi" için teşekkür ederiz.Eski imar planlarında balkonlar inşaat alanından sayılmazken,K.Maraş onikişubat belediyesinin imar planında balkonlarda dairenin içine katınca eski m2 li evlerimizde daha küçük daireler ortaya çıkıyor.Onun için projemizin bir türlü tamamlayamayıp teslim edemiyoruz.Bu konuda yardım bekle
    Cevapla
  • Yalçın karasalih 2 ay önce Şikayet Et
    Sayın bakanım yerinde dönüşüm istiyoruz ama evimiz 3 derece sit alanında metrekare si olmadığı için kabul edilmiyor sizden ve devletimizden istirhamimim sit alanini biraz hafifletmeniz birakin bizde evimizin yerinde ev yapalım
    Cevapla
  • Erdal kaya 2 ay önce Şikayet Et
    Verilen destek zamanında verilmiyor.1 ay önce c 30 beton un metreküpü 2 650 liraydı şimdi 3 100 lira olmuş.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle