Merkez Bankası'ndan kredi kartı açıklaması: İzin vermeyeceğiz

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, "Kredi kartı harcamalarında yükseliş oldu. Geçici mi net değil. Bir düzenleme yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Çalışmalarımız sürüyor" açıklamasını yaptı.

GİRİŞ 08.02.2024 12:51 GÜNCELLEME 08.02.2024 16:56
Bu Habere 92 Yorum Yapılmış

MB Başkanı Karahan, Merkez Bankası İdare Merkezi'nde düzenlediği bilgilendirme toplantısında, yılın 1. Enflasyon Raporu'nu paylaştı. 

 Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan

Kredi kartı harcamalarında bir yükseliş olduğunu ve bunun geçici olup olmadığının net olmadığını belirten Karahan, bu konuda bir düzenleme yapılması gerektiğini düşündüklerini ve çalışmaların sürdüğünü açıkladı.

"AŞIRILIKLARA İZİN VERMEYECEĞİZ"

Karahan, "Bireysel kredi büyümesinde dengelenme süreci yakından takip edilmektedir. Kredi büyümesinde oluşabilecek aşırılıklara izin vermeyeceğiz" dedi.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 92
  • Özgür 2 ay önce Şikayet Et
    Kredi kartını adam niye kullanır ya ihtiyacı vardır yada çok para harcamayı seviyordur
    Cevapla
  • Abdullah 2 ay önce Şikayet Et
    K. Kartı kullanmıyorum hamd olsun. Kullanmayacağım da inşallah
    Cevapla
  • Yıldo 2 ay önce Şikayet Et
    Bu milleti kredi kartlarına kim bulaştırdıysa o kurtarsın zorla kart veriyordu bankalar 2003te
    Cevapla
  • Sedat 2 ay önce Şikayet Et
    isviçrenin nufusu kaç kişidir kaç darbe kaç ihtilal yaşadı haberin varmıdır acaba
    Cevapla
  • Mfagahan 2 ay önce Şikayet Et
    Isvicre neden dünyanın en kaliteli ulkesi yaşam standardı yasalari hayatı en güzel şekilde yaşamayı gerçekleştirmeyi başaran insanlarına her şeyin en kalitelisini sağlayan siyasete sahipler.dunyanin en kaliteli en mutlu en sağlıklı insanlarıyla evlatlarına 3 dil ogreten sistemleri var.turkiyede siyasetci yemin eder her gelen öncekini tenkit eder asırlar geçti turkiyede bu sistemden besl
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle