Bakan Şimşek'ten ihracatçı için kur mesajı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ihracatın ana belirleyicisinin yurt dışı talep olduğunu, kurun önemli bir etkisi olmadığını belirtti. Şimşek, son 6 yılda kur yüzde 36,4 yükselirken, ihracatın yüzde 5 arttığına dikkat çekti.

GİRİŞ 26.01.2024 14:59 GÜNCELLEME 26.01.2024 15:00
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından ihracata yönelik kur mesajı verdi.

Şimşek mesajında şunları kaydetti:

"İhracatın ana belirleyicisi yurt dışı talep olup kurun önemli bir etkisi yoktur.

2003-13 döneminde nominal sepet kur yıllık ortalama yüzde 3,3; reel ihracatımız yüzde 7,1 artmıştır. 2018-23 döneminde ise kur yüzde 36,4 artarken, ihracatımız sadece yüzde 5 artmıştır.

Dünya ticaretinden daha çok pay almak ve kazanımlarımızı kalıcı hale getirmek ancak verimlilik artışı, inovasyon, yüksek katma değer ve markalaşma ile mümkündür.

İhracatçımızı çok güçlü bir şekilde destekliyoruz, desteklemeye de devam edeceğiz."

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 16
  • Aliço 3 ay önce Şikayet Et
    Geldiğinden beri iş adamlarını ve memurları ihya ettin
    Cevapla
  • Doğrucu Davut 3 ay önce Şikayet Et
    Niye yıllardır kur düşük olursa ihracat azalır, onun İçin kurun yüksek olması gerekiyor diye milleti aldattılar o zaman?
    Cevapla
  • Başak 3 ay önce Şikayet Et
    Şimşek bey Allah yardımcın ve yardımcımız olsun. Çetin bir görev üstlenmişsin inşallah başarıya ulaşabilirsin. Ama bu acımasız siyaset arenasında işin zor. Radikal kararlara ihtiyaç var. Bu mantıkla nasıl enflasyon düşecek hiç bilmiyorum.
    Cevapla
  • Doğru Tespit 3 ay önce Şikayet Et
    Aynen çok doğru bir tespit! Enflasyon düşecek ama gayet sabır ve zaman isteyecek çift haneli Enflasyon düşürmek gayet zaman ve sabır isteyecek belki TCMB dahada fazla faiz aetırması gerekecek! Faiz netice Enflasyon komunist çin malı ekonomik dezenformasyon! Sayın Mehmet Şimşek Bey ve Gaye Hanım Enflasyon mücadelesinde mevcut ellerinde bulunan imkanları en doğru şekilde uyguluyorlar!
    Cevapla
  • ekrem 3 ay önce Şikayet Et
    ihracatçı olarak 2-3 sene önce 7-8 euroya mal satabildiğim firmaya , 10-11 eurdan aşağı fiyat veremiyorum. Birincil sebebi yurt içi TL maliyetlerin gerek enflasyon gerekse de kurdaki artıştan kat be kat fazla olmasıdır. daha bu ay 16.000 tl lan kira 32500 tl oldu + stopaj 40.000 tl , kur artsa ne olur ki , enflasyon ve fiyatlar geriletilemediği sürece
    Cevapla
  • özlü yorum 3 ay önce Şikayet Et
    Bazı yatırımlar Mısıra kayıyormuş orada iş gücü maliyeti daha düşük olduğu için. Bunu tekstil söylediler. Oppo da bu yüzden oraya yatırımı kaydırmış
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle