ABD'den Hamas'a yeni yaptırımlar: Türkiye’deki bir şirket de listede

ABD, İngiltere ve Avustralya, Hamas’ın finansal ağlarını ve destekçilerini hedef alan yeni yaptırımlar açıkladı. Açıklamaya göre, yaptırım listesine alınanlar arasında Gazze ve Türkiye’de bulunduğu belirtilen bir şirket de var.

ABD'den Hamas'a yeni yaptırımlar: Türkiye’deki bir şirket de listede
ABD'den Hamas'a yeni yaptırımlar: Türkiye’deki bir şirket de listede
GİRİŞ 23.01.2024 12:20 GÜNCELLEME 23.01.2024 12:20
Bu Habere 74 Yorum Yapılmış

ABD Maliye Bakanlığı’na bağlı Yabancı Varlıkları Kontrol Dairesi’nden (OFAC) yapılan açıklamaya göre, 7 Ekim’de İsrail’e saldırısından bu yana Hamas beşinci kez yaptırımlarla hedef alındı.

Açıklamaya göre son yaptırımlarla, Gazze’de Hamas bağlantılı finansal para değişim ağları, bunların sahipleri, ortakları ve kripto para dahil, para transferinde önemli rol oynayan kolaylaştırıcı kişi ve kurumlar belirlendi.

Bu para transferlerinin, İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü’nden Hamas’a ve Gazze’de faaliyet gösteren İslami Cihat örgütüne yapıldığı belirtildi.

ABD Maliye Bakanlığı’nın Terörizm ve Mali İstihbarat Müsteşarı Brian Nelson, “Hamas örgütün terör faaliyetlerini desteklemek amacıyla para aktarmak için kripto paranın kötüye kullanılması dahil çeşitli mali transfer mekanizmalarını kullanmayı amaçlamıştır. Müttefik ve ortaklarla birlikte ABD Maliye Bakanlığı, Hamas’ı, maddi destekçilerini ve uluslararası mali altyapısını hedef almak amacıyla yetkilerini kullanmaya devam edecektir” ifadelerini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın ödül açıklaması, Hamas’ın gelir kaynakları ve mali mekanizmaları; Hamas bağışçıları, Hamas adına çift kullanımlı teknolojinin elde edilmesinde rol alan paravan şirketler ve Hamas üyelerini kapsayan suç planları konusunda bilgi verilmesini kapsıyor.

PARA TRANSFERLERİ İNCELENDİ

Yaptırım listesine alınanlar arasında, İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü’nden Hamas ve İslami Cihat’a para transferinde rol oynadığı belirtilen Shamlakh ailesi fertleri yer alıyor. Gazze’de bulunan Zuhair Shamlakh’ın İran’dan Hamas’a milyonlarca dolar para transferine imkan sağladığı belirtiliyor.

Zuhair’in Al Markaziya ve Arab China Trading Company adlı şirketleri üzerinden Hamas’ın askeri kanadı olan İzzeddin El Kassam Tugayları için para transferi yaptığı kaydediliyor.

Açıklamada, Zuhair’in Gazze’deki terörist gruplara en az 2017’den bu yana para transferi sürecinde rol oynadığı belirtiliyor.

TÜRKİYE’DEN AL MARKAZİYA YAPTIRIM LİSTESİNDE

ABD Maliye Bakanlığı’na göre Gazze ve Türkiye’de bulunan Al Markaziya şirketinin sahibi Zuhair ve şirket aile fertleri tarafından yönetiliyor. Açıklamada Arab China Trading Company adlı şirketin de Gazze ve Türkiye’de şubelerinin bulunduğu belirtiliyor.

Shamlakh Ahmed, Shamlakh Alaa ve Shamlakh Imad adlı kişilerin İran’dan Hamas’a para akışında önemli rol oynadıkları; Alaa’nın Al Markaziyah şirketinin Türkiye’deki şubesinin tek çalışanı ve sorumlusu olduğu kaydediliyor.

ABD Maliye Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Hamas’ın şiddete dayalı amaçlarını, grubun çıkarlarını yurtdışında temsil ederek ve maliye işlerini yöneterek devam ettirdiği” belirtilen kilit isimlerin yaptırım listesine alındığı belirtildi.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 74
  • Ertuğrul 3 ay önce Şikayet Et
    Bu gavurların adaleti zalimliktir toprakları işgale uğrayan evleri şehirleri yok edilene ambargo katil zalim İsrail e destek verenler asırlarca müslümanları kalt eden bütün yer altı yer üstü zenginliklerini gasp eden Avrupa ülkeleri hala şeytani hile peşindeler İslam ülkeleri ne zaman uyanacak acaba iplerini zalimlerin ellerinden çekip kendi ellerine alacak acaba
    Cevapla
  • Aynn 3 ay önce Şikayet Et
    En büyük terörist ABD.
    Cevapla
  • Necmi 3 ay önce Şikayet Et
    lanetli kavim yaptırım isgalciye yapılır.
    Cevapla
  • ASIL BU 3 ay önce Şikayet Et
    Kendileri Dünyanın Dört bir yanında Kan gözyaşı, Bebekleri katlediyorlar,pkk’ya deaş’a diğer Terör örgütlerine açık açık para Silah, isthbarat bilgileri veriyorlar halen başkalarına Terörrist diyorlar.
    Cevapla
  • TOKATLI 3 ay önce Şikayet Et
    ABD terörist arıyorsa kendine baksın en büyük teröristin kedisi olduğunu görecektir hamas vatanını savunan bir cihat örgütüdür.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle