Erdoğan'dan son dakika THY açıklaması: 56 milyar dolarlık katkı yaptı!

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Erdoğan, "2023 yılı rakamlarına göre Türk Hava Yolları ülkemiz ekonomisine 56 milyar dolarlık katkı yaptı" dedi.

GİRİŞ 18.01.2024 10:04 GÜNCELLEME 18.01.2024 10:32
Bu Habere 124 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Hava Yolları Yönetim Zirvesi'ne gönderdiği video mesajda zirvenin başarılı geçmesini temenni etti, hayırlara vesile olmasını diledi.

"TÜRKİYE'NİN EN DEĞERLİ MARKASI"

Milletin göğsünü kabartan başarılarla dolu bir yılı tamamlayıp daha büyük hedeflerle başlanan 2024 yılında video mesaj yoluyla da olsa zirveye katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti:

"Türkiye Yüzyılı vizyonumuz doğrultusunda emin ve kararlı adımlarla geleceğe yürüyoruz. Havacılık alanında ülkemizin başarı çıtası giderek yükselmektedir. Türkiye'nin en değerli markası vasfına sahip olmanın yanı sıra, dünyanın en fazla ülkesine uçan hava yolu da olan Türk Hava Yolları, ülkemiz ekonomisine katkılarıyla da adından söz ettirmektedir.

THY 56 MİLYAR DOLARLIK KATKI YAPTI

2023 yılı rakamlarına göre, Türk Hava Yolları ülkemiz ekonomisine 56 milyar dolarlık katkı yapmış, yaklaşık 16 milyar dolarlık hizmet ihracatıyla bu alandaki liderliğini perçinlemiştir. Dünya turizminin parlayan yıldızı Antalya'nın da Türk Hava Yolları'nın güçlü kanatlarından payını alması bizleri memnun etmektedir. Türk Hava Yolları özelinde elde edilen tüm bu başarıları takdirle karşılıyor, mimarları olarak gördüğüm siz kardeşlerimi gönülden tebrik ediyorum."

350 UÇAKLIK SİPARİŞ!

THY tarafından geçen yılın son haftalarında duyurulan 350 uçaklık siparişin, gelecek vizyonunun anlamlı bir yansıması olarak değerlendirdiğini vurgulayan Erdoğan, "Bu düşüncelerle bayrağımızı göklerde daha yükseklerde dalgalandırmak için çalışan Türk Hava Yolları ailesini bir kez daha saygıyla selamlıyorum. Semalarınız açık olsun diyorum." ifadesini kullandı.

KAYNAK: İHA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 124
  • EMEKLİ 3 ay önce Şikayet Et
    Çok güzel haber,2024 'ü. THY yılı yapalım.
    Cevapla
  • Neyzen 3 ay önce Şikayet Et
    Hürkuşu üreten Türkiye, neden pervaneli iki kişilik özel veya mini yolcu uçağı üretmiyor. Benzer pervaneli uçaklar, ABDde özellikle küçük veya kışın ulaşımı zor olan yerlerde, sıklıkla kullanıyor, bunlar mini pist, yol, su her yere iniyor. Pervaneli sivil uçaklar hem ihraç edilebilir, hem kullanılır, hem uçak sanayi için bir adım olur, hem de savaş veya ambargo durumunda bir seçenek olur
    Cevapla
  • Erhan 3 ay önce Şikayet Et
    THY bence Uzay seyahati çalışmaları da yapmalı.. ya da kıtalar arası yüksek hipersonik hızda uçaklarla seyahat gibi.. belli ki gelecek 10 yılda bu alanda hızlı gelişmeler olacak. 350 uçaktan bir kısmı bu çalışmaya hizmet edecek teknolojide olmalı..
    Cevapla
  • Vatandaş 3 ay önce Şikayet Et
    Hep memur konuşuluyor. Yeter artık memurluk özelleşsin, özel sektör bu işleri üstlensin
    Cevapla
  • Ismail 3 ay önce Şikayet Et
    SGK Bağkur emeklisi maaş artışı yakışmadı lütfen sözünüzü tutun,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle