Moody's'ten Türk bankaları için kritik karar

Moody's, Türkiye'nin kredi notu görünümünü yükseltti ve 17 Türk bankasının kredi notu görünümlerini "durağan"dan "pozitif"e değiştirdi.

GİRİŞ 18.01.2024 08:34 GÜNCELLEME 18.01.2024 09:21
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış
  • Moody's Türkiye'nin kredi notu görünümünü yükseltti ve 17 Türk bankasının not görünümlerini "durağan"dan "pozitif"e çevirdi.
     
  • Kredi derecelendirme kuruluşu, 12 Ocak'ta Türkiye'nin kredi notunu "B3" olarak teyit etti ve not görünümünü "durağan"dan "pozitif"e çevirdi.
     
  • Açıklamada, görünümünün pozitife çevrilmesinin nedeninin "ekonomi politikasındaki belirleyici değişiklik, özellikle de ortodoks para politikasına dönüş" olduğu vurgulandı.


NOT GÖRÜNÜMÜ POZİTİFTE

Moody's Türkiye'nin kredi notu görünümünü yükseltmesinin ardından Türk bankaları için not değerlendirmesinde bulundu. Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada, Türkiye'de 17 bankanın not görünümünün "durağan"dan "pozitif"e çevrildiği belirtildi.



Moody's, 12 Ocak'ta yaptığı değerlendirmede, Türkiye'nin kredi notunu "B3" olarak teyit ederken, not görünümünü "durağan"dan "pozitif"e çevirmişti.
 

Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada, Türkiye'nin kredi notunun "B3" olarak teyit edildiği, daha önce "durağan" olan not görünümünün ise "pozitif"e yükseltildiği bildirildi.

Açıklamada, görünümün pozitife çevrilmesinin ana nedeninin "ekonomi politikasındaki belirleyici değişiklik, özellikle de ortodoks para politikasına dönüş" olduğu belirtildi.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 7
  • RAMAZAN KARAKAYA 3 ay önce Şikayet Et
    Siyonist yahudi bankerler doları paundu yuroyu basıp tefecilik yaparak insanların emeğini kaynaklarını sömürüyor yoksullastirdiklari insanları kendi elleri ile bastıkları hiç bir katma hiç bir katma değeri olmayan kağıt parçası üzerinden satın alıp filistnli masumlara karşı paralı asker olarak kullanıyor.Çocuk bebek demeden masum insanları katledip organlarını çalıyor mallarını gaspedi.
    Cevapla
  • mursal 3 ay önce Şikayet Et
    yok hükmünde
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    hangi kredi derecelendirme kurumu olursa olsun notumuzu düşürdüklerinde nasıl Kale almıyor isek yükselttiklerinde de Kale almamız yok hükmünde davranıp vatan ve millet olarak itibarsızlaştırarak hareket etmemiz gerektiğine inanıyorum
    Cevapla
  • Gürsu 3 ay önce Şikayet Et
    Faiz yükseldikçe övgüler diziliyor meyve veren ağaç taşlanır
    Cevapla
  • Rüstem 3 ay önce Şikayet Et
    emekli ye ne faydası var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle