Bakan duyurdu... İki megakent arasındaki mesafe 3,5 saate düşecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, “Yüksek hızlı tren projesi ile Ankara-İzmir arası 3,5 saat, Ankara-Manisa arası 2 saat 50 dakika olacak." dedi.

Bakan duyurdu... İki megakent arasındaki mesafe 3,5 saate düşecek!
Bakan duyurdu... İki megakent arasındaki mesafe 3,5 saate düşecek!
GİRİŞ 05.01.2024 17:39 GÜNCELLEME 05.01.2024 17:40
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Bakan Uraloğlu,  yeni yılın ilk il ziyaretini gerçekleştirmek için gittiği Manisa’da,  yapımı devam eden önemli karayolu projelerinden biri olan ‘Akhisar – Gördes Yolu Projesi’nin şantiyesine giderek, projede gelinen son aşamaya dair bilgi aldı. Çalışmaları yerinde inceleyen Uraloğlu, açıklamalarda bulundu. 

‘AKHİSAR-GÖRDES YOLU’NU 2025’TE HİZMETE AÇACAĞIZ

Projede yaşanan hukuki süreçlerden dolayı istenilen seviyeye gelemediklerini belirten Uraloğlu,“Proje bedeli 815 milyon lira olan toplam uzunluğu 54,4 kilometrelik yolumuzu inşa ediyoruz. 2022 yılı Ekim ayında yeni yüklenicimiz ile sözleşme imzalayarak iş yeri teslimini gerçekleştirdik.

Yolun 1,6 kilometrelik kesimini bitirdik. An itibarı ile bütün üretim tesislerini kurduk, gerekli bütün makineleri işyerine getirdik. Bundan sonra hızla çalışacağız. Yolumuzu 2025 yılında hizmete açacağız inşallah.” ifadelerini kullandı. 

ZAMANDAN VE AKARYAKITTAN 105 MİLYON LİRA TASARRUF SAĞLANACAK

Projenin tamamlanmasıyla; Manisa’nın kuzeyinde yer alan ilçeler arasındaki ulaşım standardını yükselterek çok daha güvenli ve konforlu bir seyahat imkânının doğacağını belirten Uraloğlu, “Proje ile mevcut yolda ortalama 50 dakika süren ulaşım süresini 11 dakika kısaltarak 39 dakikaya düşüreceğiz. Böylece; zamandan 75 milyon lira ve akaryakıttan 30 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 105 milyon lira tasarruf sağlayacağız. Çevreye zarar veren araçların karbon emisyonunu da 3 bin 912 ton azaltarak doğanın korunmasına katkı sağlayacağız.” şeklinde konuştu.

MANİSA’YA 92 MİLYARLIK YATIRIM YAPTIK

21 yılda Manisa’yı bölgesinin lider ülkelerinden birine dönüştürdüklerine dikkati çeken Uraloğlu, “2002 yılından bu yana Manisa’nın ulaşım ve iletişim altyapısının gelişimi için yaklaşık 92 milyar lira yatırım gerçekleştirdik. 82 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunu 625 kilometreye, 72 kilometre olan bitümlü sıcak karışım kaplamalı yol uzunluğunu ise 574 kilometreye çıkardık.” diye konuştu.

‘ANKARA-İZMİR HIZLI TREN PROJESİ’NDE YÜZDE 62’9 İLERLEME SAĞLADIK’

Uraloğlu, Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi kapsamında çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini ifade ederek, “Yapım çalışmalarımız etap etap devam ediyor. Altyapı yapım çalışmalarında yüzde 62,9 fiziksel ilerleme sağladık. Kalan altyapı, üstyapı ve elektromekanik yapım işleri de hızla sürüyor.” dedi.

‘ANKARA-İZMİR’ ARASI 3,5 SAAT, ‘ANKARA-MANİSA’ ARASI 2 SAAT 50 DAKİKA OLACAK

Proje tamamlandığında Ankara-İzmir mevcut demiryolu 824 kilometreden 624 kilometreye seyahat süreside 14 saatten 3,5 saate düşeceğini belirten Uraloğlu, “Ankara-Manisa arası seyahat süresi de 11 saat 45 dakikadan 2 saat 50 dakikaya düşecek.” açıklamasında bulundu.

‘GEDİZ KÖPRÜLÜ KAVŞAĞI’ HIZLI VE GÜVENLİ ULAŞIM İMKÂNI SAĞLAYACAK

Manisa Otogar Farklı Seviyeli Kavşağında da incelemelerde bulunacağını belirten Uraloğlu, “Kısa adıyla Gediz Köprülü Kavşağımız; Manisa-Akhisar-Balıkesir-Bursa-İstanbul Yolu, Manisa Çevre Yolu, Manisa-İzmir Yolu ve Manisa-Turgutlu-Uşak Yollarının kesişim noktasında bulunuyor.

Proje ile bölgede yaşanan trafik yoğunluğunu azaltacak ve söz konusu güzergâhlar arasında hızlı, güvenli ve kesintisiz ulaşım imkânı sağlayacağız. Aynı zamanda, kavşak bölgesinden otogara farklı noktalardan erişim imkânı da sunmuş olacağız.” diye konuştu.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 17
  • Cino 3 ay önce Şikayet Et
    Sayın Bakan önce İstanbul, Ankara arasını halletmeniz. Şu an 4 saat diye geçiyor, 4,5 veya 5 saatte anca varıyoruz. Lütfen bu işe el atın. YHT gerçekten çok yavaş ve geç gidiyor. Sürekli yavaşlıyor veya durup karşıdan trenin geçmesini bekliyor
    Cevapla
  • Selami 3 ay önce Şikayet Et
    Bir kere kavram karisikligi var..vatandas hizli treni(120 km ).. super hizli (350 km ) ile karistiyor..yht (180 km )zaten ikisinin arasinda,once neyi konustugunuzu bilin
    Cevapla
  • en sonra karadeniz 3 ay önce Şikayet Et
    ankara izmir bittikten sonra, ikinci istanbul-ankara hattıda yapıldıktan sonra, ikinci ankara izmir hattını yaptıktan sonra vs. karadeniz aklınıza gelirse eskaza, karadenizede yaparsınız heralde. o zamana kadar karadeniz sizi unutmuş olacak onu söyleyeyim. zaten sizde sizi unutanlara yaptıgınıza göre işin tabiatına uymuş olacak herşey.
    Cevapla
  • Sadi 3 ay önce Şikayet Et
    Yatirimlarin cogu karadenize ozellikle trabzona yapiliyor ne anlatiyon sen..?! Ordu giresun havaalani,cevre otoyollar tuneller vs..vs...herseyi size yapsin istiyorsunuz!
    Cevapla
  • Cengiz Demirbaş 3 ay önce Şikayet Et
    Ankara Antalya arasına hızlı tren yapılacak mı
    Cevapla
  • Abdi 3 ay önce Şikayet Et
    Hizli evet yuksek hizli zor..super hizli imkansiz..bu trenlerin hiz konusunda bir sorunlai var...ya da millet hiz deyince batida ya da cin veya japonha daki hizlardaki trende yolculuk yapacagini zannediyor halbuki gercek bambaska.
    Cevapla
  • Hakikat 3 ay önce Şikayet Et
    Sanki hemen yarın bağlanıyor yolun daha yüzde 62 si yapılmış
    Cevapla
  • zaman 3 ay önce Şikayet Et
    bir gecede yapıldıgını mı zannediyordun?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle