Bakan Uraloğlu: En son teknolojilerle yeniledik

Sabiha Gökçen Havalimanı 2'nci pisti açılışında konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, açılan yeni pistin iniş, eski pistin ise kalkış için kullanılacağını ifade etti.

GİRİŞ 25.12.2023 13:43 GÜNCELLEME 25.12.2023 16:34
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sabiha Gökçen Havalimanı 2. Pist Açılış Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Uraloğlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Ülkemizin yurt dışına açılan en önemli uluslararası kapılarından biri olan Sabiha Gökçen Havalimanı ikinci pist ve tamamlayıcı yapıları açılış törenimize teşriflerinizden dolayı sizlere teşekkür ediyorum.

Cumhurbaşkanımızın liderliğinde AK Parti hükümetlerimizin 21 yıllık döneminde karayolu, demiryolu, havayolu, denizcilik gibi ulaştırmanın her yolunda ülkemize çağ atlattık. Ülkemizin 100. yılı bakanlığımız açısından Türkiye’nin 4 bir yanına hizmet fırtınası estirdiğimiz ulaştırma projelerini hizmete açtığımız bir yıl oldu.

"TÜRKİYE YÜZYILINA EMİN ADIMLARLA YÜRÜYORUZ"

Avrupa’nın en uzun çift tüplü karayolu tüneli olan Zigana Tüneli, Yeni Foça Yat Limanı, Aydın-Denizli otoyolunun 89 km’lik kesimi gibi nice projelerinin birçoğunun açılışını sayın Cumhurbaşkanımızla beraber gerçekleştirdik. Türkiye yüzyılına emin adımlarla yürüyoruz.

Cumhuriyetimizin 100.yılına yeni bir dev eserle veda etmenin haklı gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Sabiha Gökçen Havalimanımız artan yolcu sayısı ve vatandaşlarımızdan gelen talep üzerine ciddi kapasite artışına ihtiyaç duymaktaydı. 3540 metre uzunluğundaki geniş gövde uçakların inebileceği, 3 adet taksi yolu, 40 uçak kapasiteli kargo apronu ile hava kontrol kulesi, itfaiye ve araç binası gibi 19 bin metrekare alana sahip üst yapı tesislerini çağın en son teknolojileri ile yeniledik.

"İLERLEYEN ZAMAN İÇİNDE BUNU 2.5 KATA KADAR ARTIRMIŞ OLACAĞIZ"

Bugünden itibaren de hava trafiği açısından en verimli kullanım şekli olacağı için yeni pistimizi iniş, eski pisti ise kalkış amacı ile kullanacağız. Sabiha Gökçen Havalimanı’mızın hava trafik kapasitesini en az 2 katına çıkarmış olacağız. İlerleyen zaman içinde bunu 2.5 kata kadar artırmış olacağız.

Vatandaşlarımızın yaşam kalitesinin yükseltilmesine katkı sağlayan güvenli, ekonomik, konforlu, hızlı ulaşım altyapsının oluşturulması Bakanlığımızın temel hedeflerinden olmuştur. Türkiye yüzyılına hazırız bu yüzyılı daha nice proje ve hizmetlerle taçlandırarak ulaşımın da yüzyılı yapacağız inşallah.

Cumhurbaşkanımıza ve diğer Bakan arkadaşlarımıza ben şükranlarımı arz ediyoruz. Sabiha Gökçen Havalimanı 2. pisti ve tamamlayıcı yapıları başarı ile tamamlayan en üst kademesinden en alt kademesine kadar tüm yüklenici firmaya, devlet havayolu işletmesi çalışanlarımıza, Savunma Sanayii Başkanlığımıza teşekkür ediyorum. Havalimanının hayırlara vesile olmasını diliyorum."

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Yawhehe 4 ay önce Şikayet Et
    Hayatımda havaalanı hiç kullanmadım ama şehir içini her gün kullanıyoruz. Çukura düşmemek için büyük çaba veriyorsun. Bu ülkede belediyecilik neden böyle. Neden hizmet yok, neden? Dörtyol'da yol yok, kaldırım yok, su şebekesi yok. Ana karayolları bile yapılmıyor. Neden sahipsiz bizim buralar?
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    sayın bakanım yaklaşık yirmi yıldır Tatvan havaalanı nin yeri kamulaştırdı şuana kadar hiç bir çalışma olmamış
    Cevapla