2023 yılında 510 ton sera gazının doğaya salımı engellendi!

Kaliteli, kesintisiz ve kayıpsız elektrik dağıtımı vizyonuyla çalışmalarını sürdüren Dicle Elektrik, sürdürülebilirlik ve yaşanabilir çevre odaklı hizmet anlayışıyla öncü çalışmalara imza atmayı sürdürüyor.

2023 yılında 510 ton sera gazının doğaya salımı engellendi!
2023 yılında 510 ton sera gazının doğaya salımı engellendi!
GİRİŞ 29.12.2023 14:45 GÜNCELLEME 29.12.2023 14:45

Hizmet bölgesi olan 6 ilde sürdürülebilirlik odaklı proaktif yaklaşımla faaliyetlerini sürdüren Dicle Elektrik; iklim değişikliği, su kaynaklarının azalması, hava ve su kirliliği gibi çevresel tehditlere karşı mücadelede, sıfır atık ilkesini benimseyerek önemli katkılar sunuyor.

Elektrik dağıtım şirketi, çevreci politikalarıyla 2023 yılında yaklaşık 3.5 bin ton metal, bin ton kağıt ve 5 buçuk ton plastik atığı geri dönüşüme kazandırdı.

Böylece bir yılda 510 tona yakın sera gazının doğaya salımını engelleyen enerji şirketi, geri dönüşüme kazandırdığı plastik atıklar sayesinde yaklaşık 92 varil petrol tasarrufu, metal atıklar sayesinde ise yaklaşık 4.5 ton hammadde tasarrufu sağlamış oldu.

2023 yılı içerisinde gerçekleştirdiği çevreci çalışmaları ile 16 bini aşkın ağacın kesilmesinin önüne geçen Dicle Elektrik, geri dönüşüm ile tonlarca tehlikesiz atığı yeniden ekonomiye kazandırarak 6.5 milyon kWh enerji tasarrufu gerçekleştirdi.

“BU YIL YAKLAŞIK 4 BİN 500 TON ATIĞI EKONOMİYE KAZANDIRIYORUZ”

Gerçekleştirilen geri dönüşüm ve sürdürülebilirlik odaklı çalışmalar hakkında bilgi veren Dicle Elektrik Genel Müdürü Yaşar Arvas, “Bölgemizin önde gelen şirketlerinden biri olarak devletimizin gündemindeki sıfır atık çalışmalarına yönelik çevreci adımlar atıyoruz.

Yaşanabilir bir çevre için yürüttüğümüz geri dönüşüm çalışmaları, toplumsal bir sorumluluğun ifadesi niteliğindedir. Çalışma arkadaşlarımızın gayretleriyle, bölgesel bazda atıkların dönüştürülmesine yönelik projeler gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.

Bu kapsamda yıllardır atıkların geri dönüşümü için önemli işlere imza attık. Bu yıl da yaklaşık 4 bin 500 ton tehlikesiz atığı dönüşümle ekonomiye kazandırıyoruz. Şirket olarak, çevre koruma ve sürdürülebilirlik alanındaki söz konusu girişimlerimizle sektörümüzde öncü bir rol üstlenmeye devam edeceğiz.

Çevre dostu girişimlerde emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu.

“TEMİZ GEÇMİŞTEN YEŞİL GELECEĞE”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Enerji Piyasaları Düzenleme Kurumu regülasyonlarına tabi olduklarına dikkat çeken Genel Müdür Yaşar Arvas, temiz bir geçmişten yeşil geleceğe doğru seyreden bir yolda olmak için çalışmalara hız verdiklerini aktardı. 2022 yılında 3 bin 720 tonu aşkın metal, 814 ton kâğıt ve 9 ton plastik atığın geri dönüştürüldüğünü belirten

Arvas, metal atık dönüşümü sayesinde yaklaşık 5 ton hammadde tasarrufu, plastik atıkların dönüştürülmesi ile birlikte yaklaşık 148 varil petrol tasarrufunun sağlandığını belirtti. Arvas, “Gerçekleştirdiğimiz geri dönüşüm çalışmaları kapsamında yaklaşık 5.5 milyon kWh enerji tasarrufu elde edilirken, 460 tonu aşkın sera gazının doğaya salımının önüne geçmiş olduk. Geri dönüşüme kazandırdığımız kağıt atıklar sayesinde de 14 bini aşkın ağacı kesilmekten kurtardık.” dedi.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.