Yalan haber yayınlayarak borsayı manipüle etmeye çalıştılar!

Bazı yatırımcı, aracı kurum patronları, şirket sahiplerine yönelik operasyon başlatıldığı iddialarının sosyal medya hesaplarından yayılması borsada sert düşüşe neden oluyor.

Yalan haber yayınlayarak borsayı manipüle etmeye çalıştılar!
Yalan haber yayınlayarak borsayı manipüle etmeye çalıştılar!
GİRİŞ 26.12.2023 10:55 GÜNCELLEME 26.12.2023 10:55

“Polis Borsa İstanbul’da (#BİST) operasyon yapıyor, borsada operasyon yapılıyor” şeklindeki asılsız iddialar hisse senedi piyasasında büyük kayıplara neden oluyor. Mali Suçları Araştırma Komisyonu’nun (#MASAK) yaptığı incelemeler sonucunda borsada İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında bazı kişilerin gözaltına alındığı yönündeki asılsız iddialar borsadaki düşüşe zemin hazırlıyor.

Borsa başta olmak üzere teşkilatlanmış bütün piyasalar Sermaye Piyasası Kurulu’nun (#SPK) denetiminde olduğunu bile bilmeyen kişiler sosyal medyadan piyasayı manipüle ediyor.

ASILSIZ İDDİALAR BORSAYA ZARAR VERİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Borsa İstanbul’un 150. Yıl Gong Töreni'nde borsada manipülasyonlara karşı SPK ve BİST'e çağrı yapmasını fırsat bilen dolandırıcılar, bu asılsız iddiaları yayarak borsanın sert düşüşüne neden oluyor.

Bu iddiaları yayan sosyal medya hesaplarının önemli bir kısmının birkaç manipülatör tarafından organize edildiği ve kendilerinin de açığa satış yaparak büyük paralar kazandığı söyleniyor.

Otoritelerin acilen söz konusu asılsız iddiaları piyasaya yayan internet siteleri ve sosyal medya hesaplarına müdahale etmesi bekleniyor.

KAYNAK: BORSA GÜNDEM
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.