Bakan Uraloğlu duyurdu! 'Dünyada yılın en iyi projesi' ödülünü aldı!'

Bakanı Uraloğlu, 1915 Çanakkale Köprüsü’nün, ABD merkezli ENR dergisi tarafından ‘Yılın Projesi’ ödülüne layık görüldüğünü duyurdu. Köprü, daha önce de farklı kategorilerde 24 ulusal ve uluslararası ödül kazanmıştı.

GİRİŞ 10.12.2023 13:12 GÜNCELLEME 10.12.2023 13:12
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Bakan Uraloğlu, 1915 Çanakkale Köprüsü’nün, dünyanın en iyi mühendislik projelerinin değerlendirildiği, ENR (Engineering News-Record) Dergisi jürisi tarafından yapılan genel değerlendirme sonucu, ‘ENR Project of The Year/Yılın Projesi’ ödülüne layık görüldüğünü açıkladı.

YILIN PROJESİ ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLDÜ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 1915 Çanakkale Köprüsü Projesi’nin, mühendislik ve inşaat sektörünün en saygın küresel yayınlarından biri olarak kabul edilen ABD merkezli ENR (Engineering News Record) dergisi jürisinin 2023 yılı Aralık ayında gerçekleştirdiği genel değerlendirme sonucunda 31 kategorinin kazananı arasından ‘ENR Project of The Year / Yılın Projesi’ ödülüne layık görüldüğü söyledi.

Bakan Uraloğlu, jüri üyelerinin projeler üzerinde yaptığı değerlendirmede; tasarım ve inşaat zorlukları, yerel topluluklara ve sektöre sağlanan faydaların yanı sıra kalite, yenilikçilik ve güvenliğe olan bağlılıklarını inceleyerek değerlendirdiklerini belirten Bakan Uraloğlu, 2023 metrelik orta açıklığı ile dünyanın en uzun orta açıklıklı asma köprüsü unvanına sahip 1915 Çanakkale Köprüsü’nün, ENR tarafından Ekim ayında da dünyanın en iyi mühendislik projelerinin seçildiği ‘Global Best Projects/Dünyanın En iyi Projeleri’ yarışmasında da köprü ve tünel kategorisinde birincilik ödülünü kazandığını, 2023 yılı Mayıs ayında çevresel ve sosyal alanda yürüttüğü çalışmaların yanı sıra döngüsel ekonomiye katkıları nedeni ile Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu tarafından düzenlenen Kamu Özel Sektör İşbirliği ve Altyapı Ödülleri kapsamında birincilik ödülüne layık görüldüğünü hatırlattı.

Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 11
  • Türk 4 ay önce Şikayet Et
    Allah emeği geçenlerden razı olsun..
    Cevapla
  • ali 4 ay önce Şikayet Et
    Vizyonsuzluk böyle bir şey! Kılıçdaroğlu Genel Başakn olduğunda Sabiha Gökçen Hava Limanı için benzer laflar etmişti. "Uçak inmeyene yere neden havaalanı yaparsın" gibi. 15 yıl olmadı, 2. pist zorunlu oldu. Bunla altyapı projeleri, devlet yapar. Sonrası özel sektör yatırım yapar. Bilmem anlatabildim mi Nebi?
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Yapılan çalışmalar asla boş değildir.İçine sindiremeyenler her şeyi söyler.
    Cevapla
  • Biz 4 ay önce Şikayet Et
    Devletin mali gücü olması için enerjide sıfır dışa bağımlılık olması lazımdır. En azından sermaye sahiplerine olsun bu tür kalkınma hamleleri yaptırıyor. Bazı eleştirmenlere sorsam , sermayenle devlete millete bedava köprü yol yapar mısın. Belki de bunlar yap işlet yerine ömür boyu bizim olsun derle.. Allah devletimizi de devlet için öyle ya da böyle sermayesini kullananları korusun.
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    maşallah maşallah maşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle