Yatırım bankası Morgan Stanley'de CEO değişimi

ABD'li yatırım bankalarından Morgan Stanley'de Üst Yönetici (CEO) James Gorman'ın yerini gelecek yıldan itibaren Ted Pick alacak.

Yatırım bankası Morgan Stanley'de CEO değişimi
Yatırım bankası Morgan Stanley'de CEO değişimi
GİRİŞ 26.10.2023 10:24 GÜNCELLEME 26.10.2023 10:49

Morgan Stanley'den yapılan açıklamada, 2010'dan beri bankanın CEO'su olan 65 yaşındaki Gorman'ın, görevini 1 Ocak 2024'ten itibaren 54 yaşındaki Pick'e bırakacağı belirtildi.

Gorman, bankada icra başkanı olarak kalacak ve geçiş döneminde Pick'e yardımcı olacak.

Bankanın yatırım bankacılığı ve ticaret birimine ev sahipliği yapan kurumsal menkul kıymetler bölümüne başkanlık eden ve son 2 yıldır Morgan Stanley'nin eş başkanlığını yapan Pick, 1990 yılında bankaya katıldı.

1 Ocak'ta Morgan Stanley'de CEO'luk görevini devralacak olan Pick, finansal kriz döneminde sermaye piyasalarını yönetmişti.

Gorman, Mayıs 2023'te yaptığı açıklamada, bir yıl içinde görevinden ayrılmayı planladığını belirtmişti.

KAYNAK: AA
Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.