Depremzedeleri mağdur eden fırsatçılara darbe vurulacak

Depremzedelerin başını sokacak evine göz diken fırsatçılara darbe geliyor. Rekabet Kurulu, 11 ilde 46 beton firmasının aralarında anlaşarak fahiş fiyat belirlediklerini tespit etti.

GİRİŞ 07.10.2023 08:03 GÜNCELLEME 07.10.2023 15:11
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Depremzedenin mağduriyetini fırsata çevirmeye çalışan açgözlülere fırsat vermeyeceğiz" açıklamasının ardından harekete geçen Rekabet Kurulu, vurguncu firmalara karşı bölgede karargah kurdu. 

FAHİŞ FİYAT BELİRLEDİLER

Hazır beton sektörlerinde incelemeye alınan firmaların, müşterileri ve bölgeyi paylaştıkları, bunların haricinde kimseye mal vermedikleri, fahiş fiyat belirleyerek teklifte bulundukları ortaya çıktı.

TEPELERİNE BİNİLECEK

İncelemeler çimento, gıda, temizlik ürünleri gibi diğer sektörlerde de devam edecek. Rekabet Kurulu Başkanı Birol Küle, "Deprem fırsatçılarının tepelerine bineceğiz" dedi.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 41
  • hıghlander 6 ay önce Şikayet Et
    Eğer bunlar kripto vatan haini ve ekonomi zorlaşıp ülke geri kalsın diye yapıyorlarsa,bundan emin olunca hepsini kuytuda bir bir vurup temizlemeyi tercih ederdim belki de.Yazık hakimin ,savcının,polisin el emeği ,mesaisine.Uğraşmak zorunda kalmazlar,adliyeler rahat ederdi.
    Cevapla
  • Süleyman 6 ay önce Şikayet Et
    Tamamda bu haksız kazanç elde edildikten son müdahale etmenin bir anlamı yoktur.is bitti.sanayi esnafı aynısini yapıyor..... ortalık haksız kazançla dolu ne olacak bu işin sonu
    Cevapla
  • Sefergörev 6 ay önce Şikayet Et
    Devlet beton Firmalarina kayum atasin . Mesele çözülür.
    Cevapla
  • vatandaş 6 ay önce Şikayet Et
    şirketleri ellerinden alın gitsin yasalar buna izin veriyor. hiç gözünün yaşına bakmayın. ama bunu yaparken tüm eş dost akraba ilişkilerinide göz önüne alın. çünkü kesinlikle tüm mal varlıkları bunların üzerinedir.
    Cevapla
  • Süleyman 6 ay önce Şikayet Et
    Ben deprem bölgesinde yaşayan bir vatandaş olarak deprem bölgesinde her esnaf usta fahiş fiyat istiyor .acil önlem alınması gerekli...esnaflar devlet den vergi kaçırıyor... maaşlı çalışanların durumu çok kötü
    Cevapla
  • #### 6 ay önce Şikayet Et
    kayyum atanmayacaksa mümkünse kimseye karışmayın çünkü acısı gene bizden çıkıyor çok duyuyoruz böyle haberleri sonunda olan gene halka oluyor lütfen
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle