Sanayide çalışan kişi başına üretim endeksi 2. çeyrekte arttı

Sanayide çalışan kişi başına üretim endeksi, yılın ikinci çeyreğinde bir önceki döneme göre 3,2 yükseldi.

Sanayide çalışan kişi başına üretim endeksi 2. çeyrekte arttı
Sanayide çalışan kişi başına üretim endeksi 2. çeyrekte arttı
GİRİŞ 05.09.2023 11:45 GÜNCELLEME 05.09.2023 11:45

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Nisan-Haziran 2023 dönemine ilişkin verimlilik istatistiklerini açıkladı. Buna göre, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış toplam sanayi çalışan kişi başına üretim endeksi, bir önceki döneme göre yüzde 3,2 arttı. Takvim etkilerinden arındırılmış toplam sanayi çalışan kişi başına üretim endeksi ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1 düştü.

Bu yılın ikinci çeyreğinde toplam sanayi çalışılan saat başına üretim endeksi önceki döneme göre yüzde 3,2 artış gösterdi. Takvim etkilerinden arındırılmış toplam sanayi çalışılan saat başına üretim endeksi ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0,6 yükseldi.

EN FAZLA ARTIŞ SERMAYE MALI ÜRETİMİNDE

Takvim etkilerinden arındırılmış ana sanayi grupları (MIGS) verileri incelendiğinde, çalışan kişi başına üretim endeksinde yıllık bazda en fazla artışı yüzde 11,1 ile sermaye malı üretiminde gerçekleşti.

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış çalışan kişi başına üretim endeksinde önceki çeyreğe göre en fazla artış yüzde 6,1 ile sermaye malı üretiminde oldu.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.