Lojistik operasyonlarda teknolojinin etkin kullanımı büyük avantaj sağlıyor

Akca Lojistik, lojistik ve tedarik zinciri yönetimi hizmetlerinin yanı sıra paydaşlarına 'Akca Teknoloji' çatısı altında teknolojik çözümler geliştirme ve uygulama hizmeti de veriyor.

Lojistik operasyonlarda teknolojinin etkin kullanımı büyük avantaj sağlıyor
Lojistik operasyonlarda teknolojinin etkin kullanımı büyük avantaj sağlıyor
GİRİŞ 04.09.2023 12:45 GÜNCELLEME 04.09.2023 12:45

Akca Lojistik Genel Müdür Yardımcısı Erkam Akça, müşterileri için yapay zeka destekli yazılım hizmetleri, akıllı eldivenler gibi donanımsal destekler sağladıklarını ve teknolojinin etkin kullanımının lojistik operasyonlarda büyük avantaj sağladığını vurguladı.

İş ortaklarına yenilikçi ve kişiselleştirilmiş çözümler sunan Akca Lojistik, paydaşlarına sağladığı teknolojik çözümler geliştirme ve uygulama hizmetlerini ‘Akca Teknoloji’ çatısı altında topladı. Akca Lojistik, sektörel bilgi birikimi ve tecrübeleri ışığında bu yıl kurduğu Akca Teknoloji markası ile lojistik sektörüne özgü yazılımsal ve donanımsal çözümler üretiyor. Akca Lojistik Genel Müdür Yardımcısı Erkam Akça, lojistikte teknolojilerin etkin kullanımıyla müşterilerin istek ve ihtiyaçlarına hızlı ve pratik şekilde cevap verdiklerini belirterek; “Teknolojide yaşanan hızlı değişim, firmalarda değişiklik ve dönüşüm yapma zorunluluğu doğuruyor. Teknoloji kullanımı; lojistik operasyonlar sırasındaki trafiği ve dataları işlemede, yönetmekte büyük avantaj sağlıyor. Bu amaçla çözüm ortaklarımıza sunduğumuz tüm yazılımsal ve donanımsal çözümleri birleştirerek Akca Teknoloji’yi kurduk. Verdiğimiz hizmetler sayesinde tüm operasyonlarda ve süreçlerde verimlilik, esneklik, izlenebilirlik, güvenlik, odaklanabilme gibi kazanımlar sağlıyoruz.” dedi.

Giyilebilir teknoloji sayesinde daha verimli operasyonlar yürütülüyor

Akca Teknoloji çatısı altında yazılımsal ve donanımsal hizmetler verdiklerini anlatan Akça; “Yazılım hizmetlerimizin yanı sıra donanımsal hizmetler de veriyoruz. Donanım operasyonlarımız kapsamında, otonom cihaz uygulamalarını operasyonlarımıza adapte edebilmek adına adımlar atıyoruz. Otonom ekipmanlar, AGV Sistemler ve insansız cihazların sağladıkları kazanımlar; operasyonel verimliliğin yanında ve bundan daha da önemli olarak iş sağlığı ve güvenliği açısından kaza riskini sıfıra indirmek ve operasyonel hata payını azaltmak.

Donanımsal çözümlerimizin en yenisi ise Thread in Motion tarafından geliştirilen akıllı eldivenlerin partneri olmamız. Giyilebilir teknoloji sayesinde depo içi elleçleme süreçlerinde çok daha verimli operasyonlar yürütüldüğünü görebiliyoruz. Stok yönetimi, veri toplama ve iletişim gibi alanlarda çok büyük potansiyele sahip akıllı eldivenleri kendi operasyonlarımızda da kullanıyor, sonuçları herkesten önce test ederek verimliliğini ispatlamış oluyoruz. Amacımız, kendi operasyonlarımızda ve iş ortaklarımızın faaliyetlerinde en üst düzeyde verimlilik sağlamak. Teknolojinin sektörde etkin kullanımı maliyetleri düşürürken müşteri memnuniyetini de artırıyor. Sektörümüzde dönüşümün öncüsü olmak için çalışıyoruz” diye konuştu.

Müşterilerimizin tüm süreçleri tek elden yönetebilmesini sağlıyoruz

Akca Teknoloji çatısı altında verdikleri yazılımsal hizmetleri de anlatan Akça, şu bilgileri aktardı: “Yazılım hizmetleri adı altında IT Danışmanlık, WMS (depo yönetim sistemi) ve TMS (nakliye yönetim sistemi) Kurulumu, bu sistemlerin iş ortaklarının ERP’leri ile canlı entegrasyonları ve Pazaryeri Entegrasyon Hizmetleri veriyoruz. Kullandığımız CONWO yazılımıyla mevcutta hiçbir yapıda olmayan sahada kullanılan akıllı eldivenlerden veri toplayarak yapay zeka destekli, gerçek zamanlı hedef ve verim analizi yapabiliyoruz. Aynı zamanda cihazın (kullanan kişinin) depodaki yerini ve deponun en fazla kullanılan alanlarını gösteren sıcaklık haritası, depolardaki yerleşim planlarımızı verimli, sağlıklı, güvenli ve dinamik bir şekilde yönetmemizi sağlıyor. Böylelikle girilmemesi gereken kısımlara giriş engellenerek, ani cihaz düşüşlerinde çalışanın yöneticisinin uyarılması sağlanıyor.  IT Danışmanlık Hizmetleri kapsamında tüm sistem (ağ, siber güvenlik, veri depolama, yedekleme, raporlama vb.) ve entegrasyon kurulumu, modernizasyonuyla birlikte 7/24 takibini ve desteğini de sağlıyoruz. Gerek lojistik sektöründe faaliyet gösteren firmalara, gerekse depolama veya nakliye süreçlerini kendisi yöneten her sektörden firmaya partneri olduğumuz yazılım çözümlerimizle yerinde tespit, analiz, kurgu, eğitim ve uygulama çözümleri üretmekteyiz. Bu hizmetlerde, On-Premises ya da Cloud ortamında, direkt satış ya da kullandıkça öde gibi alternatif finansman modelleri ile çözümler üretebilmekteyiz. Ayrıca, son yıllarda e-ticaret hacminin artması ile birlikte iş ortaklarımızın tüm süreçlerini tek elden ve entegre bir şekilde yönetebilmesi adına pazar yerleri ile de entegrasyonlarımızı hazır hale getirdik. Burada, Akca Lojistik’in gücünden de faydalanarak, sistemsel entegrasyon hizmetlerinin yanında depolama, depo içi fulfillment, satış ve operasyon hizmetlerinin aksamadan sürdürülmesi ve takibini sağlıyoruz.

Özet olarak, lojistik sektörü teknolojilerin adapte edilebilmesi açısından çok şanslı ve inovasyona açık bir noktada bulunuyor. Depolarda elleçlenen milyonlarca ürün ve sahada yapılan binlerce sevkiyat datasının tutulması, işlenmesi ve analiz edilmesi hem operasyonların doğru KPI’lar ile gerçekleştirilmesi, hem de gelecek öngörülerinin hazırlanmasında çok kritik rol oynuyor. Biz de, Akca Teknoloji olarak, bu yoğun trafik içinde iş ortaklarımızın yüklerini hafifleterek, hedeflerine ulaşabilmeleri için know-how’ımız ve operasyonel kabiliyetlerimiz ile destekçileri oluyoruz.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.