Iğdır'da bal hasadında bu yıl istenilen randıman alınamadı

İklimi ve coğrafi şartları ile diğer doğu illerinden ayrılan ve "Doğu'nun Çukurova’sı" olarak bilinen Iğdır’da bal üreticileri bu yıl istediği balı alamadı.

Iğdır'da bal hasadında bu yıl istenilen randıman alınamadı
Iğdır'da bal hasadında bu yıl istenilen randıman alınamadı
GİRİŞ 18.08.2023 00:00 GÜNCELLEME 18.08.2023 00:00
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Iğdır’da çiftçiler tarafından Tuzluca ilçesinin yüksek yerlerine konulan kovanlardan bu yıl hasat başladı. Yaz aylarının başlarında havaların soğuk geçmesinden dolayı arıcılar bu yıl istedikleri verimi alamadı.

Arıcılardan İbrahim Balteymur, geçen yılın hasadının bu yıla göre çok çok iyi olduğunu belirterek, "7. aydan bu yana bal hasadına başladık. Ama doğru düzgün bir randıman alamadık. Bu yıl havalar çok soğuk geçti, havalar böyle geçtiği için verimli olmadı. Zar zor masrafımızı çıkardık. Bunun sebebi havaların soğuk geçmesinden kaynaklandı. Sürekli rüzgar estiği için iyi olmadı, hava sıcak olsaydı ballar şirelenirdi ve güzel bir bal hasadı olurdu. Bu da olmadığı için bir verim alamadık. Bazı arıcı arkadaşlarımızı sesleniyorum; herkes sürekli bir yere toplandığı zaman verim alınmıyor. Tuzluca’nın alanı çok geniş, eğer herkes farklı yerlerde olursa daha güzel bir verim alınabilir. Tuzluca’da başta kekik olmak üzere, kır çiçeği, geven, yonca, kurgan gibi her çeşit bizim burada mevcut. O yüzden bizim balımız çok kaliteli ve güzeldir” dedi.

 

 

KAYNAK: İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    Arıları dolarla besliyorlar
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    Kovanlara iki ilave atmışsın be gardaş ne masrafı ya.Balı pahalandırmak için bahane.Sizde zamlandırın da eksik kalmayın bari.
    Cevapla
  • konfucyus 8 ay önce Şikayet Et
    sukredin
    Cevapla
  • Kenan Koç 8 ay önce Şikayet Et
    Anlamayacak ne var fiyatları şişirmek için kurnazlar
    Cevapla
  • Murat 8 ay önce Şikayet Et
    yaklaşık 10 yıldır rekolte hep düşüyor deniliyor. Sanki bu iş kasıtlı yapılıyor. Bal sezonu gelince bi korku bi panik anlamak mümkün değil. Arıcı arkadaşlarla konuşuyoruz fena değil iyi diyorlar. bu işte bi gariplik var.
    Cevapla
  • Kırkdokuzelli 8 ay önce Şikayet Et
    Fiyat nasıl yükselecek!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle