Ticaret Bakanlığı'ndan fahiş fiyat uygulayanlara ceza

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "2023 yılında otomotiv, gıda ve diğer temel ihtiyaç maddeleri kapsamında vatandaşlarımızı mağdur edenlere uygulanan idari para cezası toplam 361 milyon TL’ye ulaşmıştır." dedi.

GİRİŞ 28.07.2023 10:24 GÜNCELLEME 28.07.2023 10:24
Bu Habere 304 Yorum Yapılmış

Ticaret Bakanı Ömer Bolat haksız stokçuluk ve haksız fiyat uygulamalarına verilen cezalara ilişkin açıklamada bulundu.

Bakan Bolat, Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu ve Reklam Kurulu tarafından gıda ve diğer temel ihtiyaç maddelerindeki fahiş fiyat uygulamaları kapsamında 86 milyon TL; tüketici mevzuatına aykırılıklardan dolayı 47 milyon TL ve aldatıcı reklamlardan dolayı 43 milyon TL ceza kesildiğini belirtti. Böylece 2023 yılında toplamda 176 milyon lira idari para cezası uygulandı.

TOPLAM CEZA 361 TL’YE ULAŞTI

Bakan Bolat 2023 yılında otomotiv, gıda ve diğer temel ihtiyaç maddeleri kapsamında vatandaşları mağdur edenlere uygulanan idari para cezası toplamının 361 Milyon TL'ye ulaştığını ifade etti.

Bakan Bolat sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Gıda ve diğer temel ihtiyaç maddelerindeki fahiş fiyat uygulamaları kapsamında 86 milyon TL, tüketici mevzuatına aykırılıklardan dolayı 47 milyon TL, aldatıcı reklamlardan dolayı 43 milyon TL olmak üzere 2023 yılında toplam 176 milyon TL idari para cezası uygulanmıştır.

Ticaret Bakanlığımızın görev ve yetki alanı çerçevesinde gerçekleştirdiğimiz düzenlemelerle; iç ticaretimizde adil, şeffaf ve rekabetçi bir piyasa yapısını sürdürülebilir kılmayı ve fiyat istikrarına katkı sağlamayı hedefliyoruz.

Bu kapsamda, otomotiv, gıda ve diğer temel ihtiyaç maddelerindeki fahiş fiyat artışı ve stokçulukla mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz.

Vatandaşlarımıza karşı haksız uygulama ve aldatıcı reklamlara ilişkin tüketicilerimizi koruyucu tedbirlerimizi alıyoruz.

DENETİMLER ARALIKSIZ SÜRÜYOR

Denetimlerimizi aralıksız sürdürüyor; Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu ve Reklam Kurulu eliyle idari yaptırımları gecikmeksizin uyguluyoruz.

Perakende ve elektronik ticarette özellikle KOBİ'lerimizi korumaya ve haksız ticari uygulamaları ortadan kaldırmaya dönük önemli düzenlemeleri hayata geçirdik.

Vatandaşlarımızı mağdur edenlere fırsat vermeyeceğimizi bir kez daha vurgulamak istiyorum."

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 304
  • İbrahim 8 ay önce Şikayet Et
    Ceza kesmek yeterli değil ceza kesiyorsunuz bizden çıkarıyorlar zam daha çok zam yaparak ya kayyum ya el konulmalı bunu yapan ticaretten men edilmeli ve halis cezası getirilmeli
    Cevapla
  • Mehmet 8 ay önce Şikayet Et
    Bunlara ,Putin gibi el koymadığınız sürece siz onlara onlarda biz millete cezayı keser .bu göz botamalarından vaz geçip biran önce devlet denetleme kurulu elkoyasun yeter artık bu milletin kanını emdikleri
    Cevapla
  • Muzo 8 ay önce Şikayet Et
    Para cezasi okyanusda bir bardak su gibidir ,fshis fiyat yapanlar icin ,mal varligina el koyma ve 5 yil hapis ,lisans iptali ,ancak verilirse etkili olur ya degilse hic bir zaman para cezasi caydirici olmaz ,cünkü onlarin parasi okadar fazlaki ceza asla caydirmaz
    Cevapla
  • Ccc 8 ay önce Şikayet Et
    Türk parasının alım gücü iyiyken hazinede para çokken 2000 li yıllar hiç kimse zam yapmıyordu paramızın değeri alım gücü düştü olanlar oldu . Mazot gübre et demir çimento araba ev fiyatları paranın değer düşmesi ile harekette geçti . Hazine delik mazot kuyruğu yakın gibi
    Cevapla
  • ömer 8 ay önce Şikayet Et
    denetim veya ceza çözüm değil ,. önce zam yapan kim . fiyat artışı sonuç tur sebep zamdır.. esas sorun yönetememek. bankalara bu kadar kar ettiren sebep bu fiyatların da artmasının sebebidir. faiz sebep enflasyon sonuç olamaz. hiç bir ülke bizim yaşadığımızı yaşamıyor diyor vatandaş.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle