EPDK'dan 'makam aracı' iddialarına yalanlama

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu(EPDK), değeri 10 milyon TL olan makam aracı için ihaleye çıkıldığına ilişkin haberleri yalanladı.

EPDK'dan 'makam aracı' iddialarına yalanlama
EPDK'dan 'makam aracı' iddialarına yalanlama
GİRİŞ 19.07.2023 18:14 GÜNCELLEME 19.07.2023 18:15
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

EPDK'dan yapılan açıklamada mevcut araçların kiralama sürelerinin dolduğu ve bunların yeniden kiralanması yönünde ihaleye çıkıldığı belirtildi.

EPDK'dan yapılan açıklama şöyle;

"Bugün bir gazetede “EPDK’nın piyasa değeri 10 milyon TL olan makam aracı kiralamak için ihale açtığı” yönünde gerçek dışı bir haber yayımlandığı için basın açıklaması yapma ihtiyacı görülmüştür.

Kurumumuzda bir adet makam aracı bulunmakta olup söz konusu aracın kiralama süresinin dolması üzerine ihaleye çıkılmıştır. Ancak haberde belirtildiği gibi ihale şartnamesinde herhangi bir marka ve modelin talep edildiği iddiası tamamen hayal ürünüdür.

İlgili şartnamede marka ve model belirtilmemiş tam aksine “tasarruf amaçlı olarak” istenen şartlar arasında aracın ikinci el olmasının ve 120 bin km’ye kadar kullanılmış olmasının da kabul edileceği belirtilmiştir. Dileyenler Kamu İhale Kurumunun ihale duyurularından (EKAP üzerinden) teknik şartnameye ulaşabilirler. (İHALE KAYIT NO: 2023/688781) https://ekap.kik.gov.tr/EKAP

Kurumumuzu yıpratmaya yönelik hazırlanan bu haber ile ilgili söz konusu gazeteye tekzip metni gönderilmiş, metnin yayımlanmaması halinde hukuki yollara başvurulacağı ifade edilmiştir.
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, ‘kurulduğu günden’ bu yana verimlilik ve tasarruf odaklı çalışmayı hizmet prensiplerinin ilk sırasına koymuştur. Kurumumuz bünyesinde gerçekleştirilen bütün alımlar da kamu menfaati gözetilerek tasarruf odaklı bir bakışla, tamamen şeffaf ve hukuka uygun şekilde gerçekleştirilmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 23
  • Gerçekler 9 ay önce Şikayet Et
    Demiryolu ve İştirakleri Özelleştirilmeli.. Emin olun ülkemizin üzerinden ciddi bir yük kalkar...
    Cevapla
  • Recep YÜKSEL 9 ay önce Şikayet Et
    Kamudaki makam araçlarının %80'i satılsa hem tasarruf olur hem ikinci el araç fiyatları düşer. Bizde yüzbinin üzerinde makam aracı var Almanya'da onbeşbin araç. Bizde herkes general er yok. Suriyelilerin gitmesini istemiyoruz ama onların çalıştığı işleri bizim halkımız beğenmiyor.
    Cevapla
  • Fatih fatih 9 ay önce Şikayet Et
    Hangi kamu kurumu hangi marka aracı kiralıyor? Yayınlansın. Çakarlı bmw ler otobanda emniyet şeridinde cirit atıyor.
    Cevapla
  • Vtndş 73 9 ay önce Şikayet Et
    Tekzip e gerek yok efendiler. Bu iftiracı cezasız kalmamalı. Tekzip yayınlattırarak iftiracılar ikramiye veriyorsunuz. Bu tipler AT ÇAMURU YAPIŞMAZSA İZİ KALSIN zihniyetiyle hareket ediyorlar. Bu hain dürüstlük yoksunu insan, meslek müsveddeleri anında cezai müeddeye uğratilmadıkca yalan iftiralara devam edeceklerdir.
    Cevapla
  • Mehmet 9 ay önce Şikayet Et
    Sen kimsin ki Audi A8'e binecen. Memlekette kıytırıkdan bir koltuk kapan herkes kendini kral görüp garip gulebanın kuru ekmeğine göz dikiyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle